Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Uleiul de salvie este recomandat tuturor femeilor trecute de 40 de ani – Iată care sunt beneficiile pentru sănătate

La fel ca orice alt stadiu din viață, 40 de ani sunt, de asemenea, marcați cu anumite schimbări psihologice, emoționale și fizice. Corpul începe treptat să prezinte semne de îmbătrânire, scăderea energiei, memorie redusă, stres crescut și multe altele. De-a lungul timpului, uleiul de salvie a fost utilizat pentru ameliorarea simptomelor neplăcute care vin odată cu menopauza.Dacă digestia, stresul, pielea, starea de spirit sau disconfortul menstrual vă îngrijorează, iată în continuare câteva dintre beneficiile uimitoare ale uleiului de salvie pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani.

Echilibrează hormonii.
Uleiul de salvie Clary conține estrogeni dietetici, cunoscuți și sub denumirea de fitoestrogeni naturali, obținuți din plante. Sunt responsabili pentru reglarea nivelului de estrogen și pentru promovarea sănătății uterului. Odată cu vârsta, riscul de cancer crește, așadar menținerea uterului sănătos va ajuta la scăderea riscului de cancer ovarian și uterin.Pentru a vă echilibra starea de spirit și hormonii dvs., trebuie doar să deschideți sticla și să inhalați.Potrivit unui studiu din 2004, realizat pe femei post-menopauză, acest ulei funcționează ca remediu naturalși pentru depresie, deoarece scade nivelul cortizolului cu până la 36%.

Atenuează durerile menstruale.
Uleiul de salvie ajută la ameliorarea durerilor menstruale, la reducerea balonării, a poftelor alimentare și a crampelor.Întrucât este un antispasmodic, uleiul de salvie reduce eficient frecvența spasmelor și a contracțiilor care se întâmplă în uter. De asemenea, ameliorează durerile de cap și durerile de stomac, datorită capacității sale de a relaxa impulsurile nervoase.

Previne infecțiile.
Potrivit unui studiu realizat în anul 2015 acest ulei de salvie tratează în mod eficient rănile și infecțiile pielii.Datorită proprietăților sale antiseptice și antimicrobiene puternice, uleiul de salvie prezintă o acțiune antistafilococică puternică împotriva tulpinilor bacteriene.Cu toate acestea, nu ar trebui să aplicați prea mult din acesta pe răni deschise. Doza recomandată este de aproximativ 5 picături.

Ameliorează stresul.
Uleiul de salvie îmbunătățește încrederea și forța sentimentală, reducând totodată anxietatea și frica. Într-un studiu din 2010 a fost descoperit că poate fi folosit și pentru combaterea depresiei.

Îmbunătățește calitatea pielii.
Uleiul de salvie reduce erupțiile, scade inflamația și previne acneea și pielea uscată. Pentru a reduce ridurile și a vă menține pielea hidratată corespunzător, ar trebui să folosiți acest ulei ca hidratant pentru piele.Dacă îl utilizați ca hidratant pentru piele, trebuie să amestecați cantități egale de ulei de salvie cu ulei de jojoba sau ulei de nucă de cocos.

Accelerează metabolismul și reglează nivelul colesterolului.
Uleiul de salvie accelerează metabolismul și ajută la ameliorarea indigestiei, crampelor, balonării și disconfortului abdominal.Acest ulei, de asemenea, promovează absorbția mai ușoară a vitaminelor și mineralelor care, la rândul său, promovează mișcările intestinale sănătoase, tratează ulcerele și reduce constipația.Datorită proprietăților sale puternice antiinflamatoare și antioxidante, uleiul de salvie scade colesterolul și protejează sistemul cardiovascular. Acest lucru este foarte important presupunând că colesterolul ridicat restricționează fluxul de sânge la organele vitale, ridicând astfel riscul de atac de cord.Este recomandat să folosiți o compresă fierbinte cu 5 picături de ulei de salvie înmuiate în ea sau să masați pur și simplu uleiul pe abdomen.

Îmbunătățește calitatea somnului.
Dacă se ia în considerare proprietățile de echilibrare a hormonilor, sedative și atenuatoare de stres, este cunoscut și faptul că uleiul de salvie vindecă insomnia, ajută și îmbunătățește calitatea somnului dvs.

Pentru a rezuma, uleiul de salvie oferă multe beneficii pentru sănătate și îți îmbunătățește sănătatea generală la mai multe niveluri.Beneficiile sale sunt atribuite proprietăților sale puternice de echilibrare hormonală, antiseptice, antidepresive, antispasmodice, digestive, antibacteriene și sedative.

loading...

Add comment