Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rețetele naturale ale unui Călugăr bătrân

Un călugăr din părțile Ardealului a fost hărăzit de Dumnezeu cu puteri vindecătoare.Călugărul cunoscut sub numele de „Unchiul Mihai”, s-a născut în satul Prilog, județul Satu Mare și a salvat cu tratamentele sale cu plante și cu tămăduirea sa mulți oameni.Din păcate Unchiul Mihai nu mai este printre noi, dar ne-a lăsat rețetele sale miraculoase.Ingredientele sale minune sunt rugăciunea și plantele.

Călugărul a reușit să vindece milioane de români de-a lungul timpului.Din anul 1970, el mergea din sat în sat să vindece oamenii cu ajutorul tratamentelor cu ceaiuri și cu rugăciune.Cu timpul, i-a ajuns vestea în toată țara și zilnic veneau sute de bolnavi la Prilog, să-l cunoască pe Unchiul Mihai.El credea că orice boală poate fi vindecată pe lumea asta, cu excepția celor aflate în ultimul stadiu.El nu recomanda să se renunțe la spusele medicilor sau tratamentele prescrise de aceștia, ci doar că medicamentele trebuie ajutate cu ceaiuri naturiste și cu rugăciune și credință.

Cele două ceaiuri de bază ale călugărului.
Se iau câte trei linguri din fiecare plantă: frunze de alun, brusture, cicoare, coada-calului, coada-șoricelului, frunze de con, frunze și fructe de măr pădureț, frunze de nuc, flori și fructe de păducel, frunze de stejar, tătănească, flori de trifoi roșu, troscotel și urzică.Se pun într-un săculeț de pânză subțire, deasă și se fierb două minunte în 4 litri de apă.Ceaiul de toarnă apoi într-un lighean sau vas peste 8 litri de apă rece.Se stă cu mâinile și picioarele timp de 20-25 de minute în ceai.Este indicat să stați seara înainte de culcare, deoarece veți avea un somn mai liniștit.Platele din săculeț se pot folosi timp de 5 zile, după care se aruncă.

Al doilea ceai este din trei linguri de frunze de alun, stejar, măceș,mentă, mur, mușețel, mesteacăn, coada-șoricelului, pătrunjel și trifoi roșu fierte toate într-un alt săculeț în 4-5 litri de apă.Cu acest ceai de face gargară pentru afecțiuni ale gătului, dinților și corzilor vocale.De asemenea se pot face băi de șezut în lighean timp de 15 minute pentru hemoroizi și dereglări menstruale.

Cele două ceaiuri se folosesc pentru aproape orice suferință.În plus, călugărul recomandă și tratamente împotriva căderii părului. Se iau cîte trei linguri din fiecare plantă: cimbrişor de cîmp, coada-şoricelului, flori de trifoi sălbatic, salcie galbenă, salcie roşie, sunătoare, porumbar, urzică vie, alun, păducel, mur şi nuc. Amestecul se fierbe un minut în doi litri de apă. În fiecare seară se fac băi la cap.Nu se şterge părul, ci se înfăşoară capul cu un prosop şi se ţine pînă a doua zi dimineaţa. Pentru probleme de canal urinar şi blocaj urinar, călugărul recomandă ceai concentrat de carpen, mesteacăn, vîsc, scai vînăt, îndulcit cu miere sau sirop natural. Contra cancerului, se alege un trunchi de mesteacăn care să aibă scoarţă sănătoasă. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului. Trunchiul trebuie să aibă lungimea de 2 m.Se decojeşte lemnul, inelar, în formă de dreptunghiuri cît palma bolnavului. Se iau bucăţile de coajă şi se mărunţesc. Se pun la fiert 3 litri de apă. Se pun 7 linguri de grîu şi se fierb încet pînă ce grîul devine comestibil.Se adaugă coaja de mesteacăn mărunţită şi se mai fierbe încă două minute împreună cu grîul. Ceiul de bea.Ceai contra reumatismului: se pune la fiert un litru de apă. Se ia o lingură rasă din fiecare plantă (gălbenele, mesteacăn, carpen, cimbrişor, coada-şoricelului, coada calului, cireş, dud, măr pădureţ, mur şi mentă) şi se pun toate deodată în apa care fierbe. Se lasă aproximativ două minute la fiert. După răcire, se strecoară şi se poate bea.
Ceai pentru boli de inimă: păducel, troscoţel, trifoi cu foi roşii, trifoi cu foi albe, măcriş domnesc, nalbă mare, nalbă mică, talpa-gîştii, mesteacăn, cimbrişor de cîmp, mentă, măcriş de pădure, cicoare, muşeţel.

Există multe alte rețete de ceaiuri ale Unchiului Mihai pentru multe alte tipuri de afecțiuni. Pe lîngă reţetele de sănătate, Unchiul Mihai spune să nu uităm de rugăciune și credință.

„Vindecarea depinde de harul dat de la Dumnezeu persoanei respective şi de credinţa cu care este spusă rugăciunea“.

loading...

Add comment