Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copiii moștenesc aceste 7 lucruri exclusiv de la tați

Probabil că ai mai auzit de la rude sau prieteni expresia „ai ochii tatălui tău” sau „semeni foarte bine cu tatăl tău”.Ei bine, în afară de aspectul fizic, există o multitudine de lucruri pe care copiii le pot moșteni de la tați.Genele unui tată pot determina ceea ce va moșteni un copil, de la aspecte sigure la boli familiare.

1. Bolile cardiace.
Conform studiilor efectuate de oamenii de știință, tații poartă o genă specială care poate fi transmisă copiilor lor, care presupune 50% mai multe șanse să sufere de boli care afectează artera coronară.Această genă specifică împiedică controlul inflamației în organism, ceea ce înseamnă că este mult mai comun ca arterele să înfunde și să blocheze fluxul de sânge către inimă.

2. Tulburări psihice.
Este cunoscut faptul că problemele de sănătate mintală pot apărea în familie, dar dacă aveți un tată mai în vârstă decât majoritatea, este posibil să fiți mai predispuși la acestea.Bărbații mai în vârstă au, de aceea, de patru ori mai multe probabilități de a transmite probleme de sănătate mintală, deoarece sperma lor va conține ADN-ul lor nou și mutant, ceea ce duce la posibilitatea unor probleme mai complexe.

3. Dinți strâmbi.
Dacă un tată are multe probleme cu dinții, este foarte probabil ca copiii săi să sufere de această afecțiune.Genele masculine responsabile de forma dinților și a maxilarului sunt mai puternice decât cele feminine.

4. Probleme cu infertilitatea.
Tații transmit copiilor lor problemele de fertilizare. Dacă un copil s-a născut în rezultatul unui fertilizări in vitro, cel mai probabil și el va suferi de infertilitate.

5. Culoarea ochilor.
Culoarea ochilor este una dificilă, deoarece atât mama cât și tatăl joacă roluri în determinarea culorii ochilor copilului lor. Cu toate acestea, există mai mulți indicatori conform cărora bărbatul ar putea avea mai multe șanse să decidă culoarea ochilor copilului.

6. Înălțimea.
Înălțimea copilului depinde în mare măsură de genele paterne. Tații înalți au copii înalți.

7. Sexul copilului.
Tatăl determină întotdeauna sexul copilului. Întrucât bărbații dețin atât un cromozom X cât și un Y – femeile au doar X – depinde dacă atât cromozomul X cât și Y sunt transmise. Sperma bărbaților poartă doar un cromozom X sau Y la un moment dat, ceea ce înseamnă că sexul depinde de sperma dominantă.

loading...

Add comment