Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cele 20 de reguli de eticheta pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Cu toții ar trebui să știm cele mai importante reguli de etichetă și bunele maniere la masă. Aceste lucruri sunt cheie pentru cei din jurul nostru și le permite să-și formeze o primă impresie despre fiecare om în parte. Noi am făcut o listă cu 20 dintre cele mai importante reguli de bază ale comportamentului pe care toată lumea ar trebui să le știe.

1. Trebuie să aveți mare grijă la postură. Nu stați cu ochii în farfurie sau telefon, cu umerii cocosați sau cu coatele întinse. Aceste lucruri pot da o senzație de disconfort.Postura corectă este cu spatele drept, mâinile pe masă și capul la nivelul ochilor celorlalte persoane.

2. O regulă foarte importantă este să nu începi niciodată să mănânci îanintea gazdei.

3. Trebuie să respecâi regula cu privire la tacâmuri. Respectă spațiul fiecăruia de la masă, nu îți duce cuțitul sau furculița în spațiul lor personal. Încearcă să folosești același tip de tacăm ca cei de la masă. Spre exemplu, dacă aceștia mănâncă tortul cu furculița, ar fi bine să faci și tu la fel.

4. Atunci când mănânci, păstrează tacâmurile aproape de linia gurii. Nu mișca mâinile în lateral.

5. O regulă de bază și foarte importantă este să nu vorbești cu gura plină. Nu doar că este neplăcut și te poți îneca, dar se consideră a fi și o lipsă de bun simț.

6. Nu molfăi! Ai grijă cum mesteci, nu scoate sunete ciudate, chiar dacă îți place foarte mult mâncarea.

7. Încearcă să mănănci într-un ritm constant. Nu te grăbi. Consumul mai alent al mâncării este mai bun pentru tine, dă senzație de sațietate și astfel, înveți să mănânci mai puțin.

8. În cazul în care bei cafea sau ceai, nu folosi niciodatp lingurița pentru a soarbe băutura, doar pentru a amesteca în băutură. Nu linge lingura după ce amesteci.

9. În cazul în care te retragi de la masă pentru puțin timp, este indicat să-ți ceri scuze celorlalți participanți.

10. În cazul în care ai nevoie de ceva de pe masă și nu ajungi, nu te întinde niciodată tu să-l iei. Roagă pe cineva să te ajute și să ți-l ofere.

11. Încearcă să mănânci tot din farfurie. Este foarte nepoliticos să lași mâncarea în farfurie.

12. Nu te concentra doar pe mâncare. Acordă atenție și oamenilor din jurul tău.

13. Atunci când mănânci spaghete, folosește obligatoriu o lingură cu care să le răsucești, sau chiar un cuțit pentru a le tăia.

14. Încearcă să eviți discuțiile la masă despre politică, bani sau religie. Nu duc la nimic bun, de cele mai multe ori.

15. Întotdeauna privește persoana care vorbește la masă. Și nu întrerupe.

16. Nu lipsi de la masă pentru o perioada lungă de timp. Este considerat a fi lipsă de respect.

17. Menține un ton calm al vocii tale, în orice moment, chiar dacă nu ești întru totul de acord cu ce se discută.

18. Nu îți verifica niciodată machiajul la masă, sau să-ți aranjezi părul. Cere scuze și mergi la baie.

19. Nu te uita pe telefon în timpul mesei. Dacă trebuie să vorbești cu cineva, retrage-te și întoarce-te în momentul în care îți poți concentra atenția asupra celor de lângă tine.

20. Iată ce semnifică modul în care așezăm tacămurile la masă.

loading...

Add comment