Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

În doar 40 de ani,umanitatea a distrus deja 60% din animalele de pe planeta Pământ

Numărul animalelor de pe Pământ s-a redus la mai puțin de jumătate în ultimii 40 de ani, potrivit unei noi analize.Creaturi de pe întreg teritoriul, râurile și mările sunt decimate pe măsură ce oamenii le omoară pentru mâncare în număr nesustenabil, în timp ce poluează sau distrug habitatele lor, au constatat cercetările oamenilor de știință de la WWF și Societatea Zoologică din Londra.

Profesorul Ken Norris, directorul Institutului de Zoologie din Londra a spus că această pagubă nu este inevitabilă, ci o consecință a modului în care alegem să trăim. El a spus că natura, care oferă hrană, apă curată și aer, a fost esențială pentru bunăstarea umană.

Încălzirea globală este unul dintre cele mai mari pericole.Schimbarea climei cauzează fenomene meteorologice devastatoare, precum uragane masive ce au dstrus orașe întregi și modificarea ecosistemelor de care depind nenumărate specii din întreaga lume.Un alt factor este populația globală care taie copaci mai repede decât pot crește, prinderea peștilor mai repede decât oceanele pot avea, pomparea apei din râuri mai repede decât precipitațiile le pot reumple și emite mai mult dioxid de carbon care încălzește climatul decât pot absorbi oceanele și pădurile.

Cea mai mare cauză a pierderilor de animale sălbatice este distrugerea habitatelor naturale, o mare parte din acestea pentru a crea terenuri agricole. Trei sferturi din toate pământurile sunt acum afectate în mod semnificativ de activitățile umane. Uciderea pentru hrană este următoarea cauză cea mai mare, 300 de specii de mamifere sunt consumate în extincție, în timp ce oceanele sunt supraîncărcate masiv, acum mai mult de jumătate sunt pescuite industrial.

Natura contribuie la bunăstarea umană din punct de vedere cultural și spiritual, precum și prin producția critică de alimente, apă curată și energie și prin reglarea climatului, poluării, polenizării și inundațiilor Pământului.Fauna sălbatică și ecosistemele sunt vitale pentru viața umană.De aceea noi trebuie să le protejăm cât mai mult, nu să le distrugem.Când conservăm și protejăm habitatul natural al speciilor de animale, ne îmbogățim planeta.Biodiversitatea este esențială pentru un ecosistem sănătos și funcțional. Dacă fauna sălbatică este extrasă din habitatul său natural, echilibrul delicat al ecosistemului va fi perturbat, ceea ce va duce la rezultate dezastruoase.

loading...

Add comment