Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Câinii care sunt cel mai bun remediu pentru tristețe

Chiar dacă ești un iubitor de pisici, nu poți nega că câinii sunt capabili să pună pe cineva într-o dispoziție bună. Sunt animale distractive, iubitoare, care sunt întotdeauna pregătite să vă lumineze ziua.Cainii pot contribui la fericirea ta.

Studiile arată că câinii reduc stresul, anxietatea și depresia, ușurează singurătatea, încurajează exercițiile fizice și îți îmbunătățesc starea de sănătate. De exemplu, persoanele cu câini au tensiune arterială mai scăzută și sunt mai puțin susceptibile să dezvolte boli de inimă.Jucatul cu câinii s-a dovedit că ridică oxitocina și dopamina, creând sentimente pozitive și functionează atât pentru persoană cât și pentru animalul de companie.Pentru cineva care trăiește cu depresie sau este trist, sunt atât de multe de câștigat din faptul că ai un câine.

Animalele de companie vă ajută să duceți un stil de viață sănătos. Câinii au nevoie de exerciții fizice, ceea ce înseamnă că veți face eforturi alături de ei! Exercitiul fizic creste endorfinele, care combat depresia. Deoarece câinii au nevoie de consecvență, veți învăța cum să faceți exerciții fizice o rutină zilnică în loc de o activitate din când în când. Cercetările au arătat că consecvența în programul unuia poate ajuta la reducerea nivelului de stres și poate duce la îmbunătățirea regimului de somn și la sănătatea generală.

Câinii îți oferă un motiv pentru a vorbi cu oameni noi în timp ce te plimbi prin parcul de câini,ceea ce poate atenua singurătatea pe care o poți simți într-un episod depresiv.S-a demonstrat că socializarea cu alții, în special față în față, ușurează simptomele depresiei. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

Câinii pot părea ușor de crescut, dar cercetările arată că responsabilitatea vă ajută sănătatea mentală. Unii psihologi spun că îți construiești stima de sine prin asumarea proprietății și aplicarea abilităților pentru o sarcină specifică. Îngrijirea unui câine oferă o asigurare că poți avea grijă de o altă creatură și de tine.

Câinii aduc fericire în viața ta și sunt cel mai bun remediu pentru tristețe, iar depresia nu este adesea potrivită pentru iubirea necondiționată pe care o oferă.

loading...

Add comment