Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pilda celor patru lumânări.O citești într-un minut și îți va fi de ajutor toată viața

Patru lumânări ardeau încet.Era o liniște atât de adâncă, încât le puteai auzi vorbele.
Prima spune:Eu sunt Pacea.Totuși, în ziua de azi nimeni nu mă poate ține aprinsă. Flacara se micsorează din ce in ce mai mult si se stinge complet.
A doua spune:Eu sunt Credința.Oamenii spun tot mai des în zilele noastre că pot să trăiască fără mine și că nu mai are niciun sens să rămân aprinsă.Și când termină de vorbi, o briză suflă ușor pe ea și se stinge.
A treia lumânare, vorbește la rândul ei:Eu sunt Iubirea.Dar nu am puterea să rămân aprinsă.Oamenii m-au dat deoparte și nu îmi înțeleg importanța. Ei uită să iubească chiar și pe cei care sunt mai aproape de ei.Și o adiere blândă suflă către ea și o stinge și pe aceasta.
Brusc, un copil intră în cameră și vede cele trei lumânări care nu ard.
De nu ardeți? Voi ar trebui să fiți aprinse mereu.Spunând acest lucru, copilul începe să plângă.
Atunci a patra lumânare spune:Nu-ți fie frică, în timp ce eu ard, putem aprinde celelalte lumânări.Eu sunt speranța.
Cu ochii zâmbitori, copilul ia lumânarea Speranței și aprinde toate celelalte lumânări.

Iar învățătura acei pilde minunate este să nu lași niciodată Flacăra Speranței să se stingă.Cu Speranța în viața ta, oricât de rele ar fi lucrurile, soarele va răsări și pe strada ta cândva.Iar Pacea, Credința și Dragostea pot să strălucească din nou.Speranța este cea din urmă scânteie care se stinge în orice inimă.Speranța este un cuvânt mic, dar este unul dintre cele mai puternice. Pentru că în speranță stă puterea sufletului uman de a se îndrepta către Dumnezeu și de a trăi ca și cum promisiunile Lui vor deveni realitate. Speranță este o disciplină, o determinare de a crede în realitatea și puterea lui Dumnezeu, chiar și când lumea pare să se prăbușească în jurul tău.Cheia pentru a supraviețui oricărei provocări este speranța.

loading...

Add comment