Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De ce sunt mai fericiţi oamenii care au un animal de companie

Studiile făcute au descoperit o serie de beneficii pe care animalele de companie le aduc sănătății stăpânilor săi.Iată pe scurt câteva dintre acestea:

Pacienții cu atac de cord cu animale de companie trăiesc mai mult decât cei fără.
Animalele de companie cresc nivelul de oxitocină și serotonină.
Și am văzut că câinii de terapie fac diferențe uimitoare în viața celor din ospiciu.
Dacă ne documentăm un pic mai adânc, iată nouă dintre cele mai specifice beneficii pentru sănătate pe care le veți obține, împărtășindu-ți viața cu un animal de companie.

1. Oamenii care locuiesc cu animale de companie tind să se simtă mai fericiți și mai puțin singuri.
Acest lucru este adevărat chiar dacă nu au tovărășie umană. Animalele de companie oferă un sentiment de scop, care crește respectul de sine. Persoanele bolnave cronice cu animale de companie sunt mai puțin susceptibile să sufere de depresie și de izolare.Animalele de companie au nevoi care pot fi satisfăcute doar de un om. Această rutină oferă structură și sens. Activități precum mersul cu câinelui tău afară și adesea au drept consecință interacțiunea socială, ceea ce este de asemenea excelentă pentru dispoziția ta.

2. A avea un animal de companie vă poate ajuta să mențineți tensiunea arterială sub control.
Cei mai mulți dintre noi suntem „înghesuiți” de animalul nostru de companie în timp ce ne relaxăm sau ne uităm la televizor. Această afecțiune îți ajută corpul să elibereze un hormon de relaxare și să reducă nivelul hormonului de stres, ceea ce îți poate scădea tensiunea arterială.Proprietarii de animale de companie au tensiune arterială mai mică și frecvențe cardiace mai mici în timpul repausului decât cei care nu au animale de companie.

3. Cei care au un animal de companie au un nivel mai scăzut al colesterolului.
Chiar și cu un animal de companie, probabil că va trebui să fiți atenți la alimentație și la exerciții fizice și ar putea totuși să necesite medicamente, dar părinții animalelor de companie au niveluri mai scăzute de colesterol și trigliceride decât persoanele fără animale de companie.

4. A avea un animal de companie este asociat cu sănătatea inimii.
Asociația Americană a Inimii leagă viața cu animalele de companie, în special câinii, cu longevitate mai mare și risc redus de boli de inimă. Constatările de la Institutele Naționale de Sănătate au arătat că a avea animale de companie minimizează riscul unui atac de cord viitor prin scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a nivelurilor de trigliceride. Într-un studiu făcut timp de 20 de ani, cei care nu au deținut niciodată o pisică sau un câine aveau 40% mai multe șanse să moară de un atac de cord decât cei care au avut.

5. Animalele te pot ajuta să dezvolți imunitatea la astm și alergii.
Interesant este că studiile au descoperit că animalele, în special pisicile din casă, pot ajuta la dezvoltarea imunității umane la astm și alte alergii. Unele studii arată că bebelușii crescuți în familii care au animale de companie pot avea mai puține probabilități de alergii și astm. De asemenea, au mai puține răceli și infecții ale urechii în primul an decât copiii care trăiesc în casele fără animale de companie.

6. Animalele de companie pot ajuta la prevenirea depresiei.
În aceste zile, dacă căutați un tratament pentru depresie, terapeuții voștri pot să vă prescrie un animal de companie. Ei vă pot ajuta foarte mult.Indiferent de starea de spirit în care te-ai aflat, indiferent dacă ai primit o lovitură sau o surpriză plăcută, animalul tău de companie este acolo pentru tine. Animalele de companie ajută, de asemenea, la reducerea sentimentelor de anxietate și depresie la bolnavii cronici.

7. Animalele de companie te poate feri de obezitate.
Sunt oameni care nu ar merge deloc pe jos pentru propria sănătate, dar sănătatea câinelui lor îi motivează să meargă 30 de minute sau mai mult în fiecare zi.Și din moment ce obezitatea este problema numărul unu la animalele de companie, puteți folosi atât exercițiul fizic!Creșterea nivelului de activitate va ajuta, de asemenea, să vă protejați împotriva obezității, osteoporozei și artritei reumatoide. Așadar, faceți exerciții fizice cu animalul dvs. de companie – veți beneficia amândoi pe viitor!

8. A avea un animal de companie poate schimba sau chiar salva viața unei persoane bolnave cronice.
Datorită simțurilor lor, unele studii arată că câinii pot efectua ceea ce deseori par a fi miracole, precum detectarea cancerului, prezicerea convulsiilor și avertizarea cu privire la nivelul scăzut de zahăr din sânge.Unii câini își pot avertiza proprietarul diabetic asupra unei scăderi periculoase a nivelului de glucoză din sânge înainte de a se întâmpla, ceea ce îi oferă proprietarului suficient timp pentru a mânca o gustare adecvată și pentru a restabili nivelurile sănătoase ale glucozei.

Câinii special instruiți pot îndeplini sarcini care permit persoanelor cu boala Parkinson să-și păstreze independența. Aceștia pot ridica obiecte în locul stăpânilor, pot oferi sprijin de echilibru, pot deschide și închide ușile și se pot aprinde cu labele luminile. De asemenea, ei pot simți când cineva cu Parkinson este în pericol și sar în ajutor.

loading...

Add comment