Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Potrivit științei, părinții au de fapt un copil preferat

Este posibil să nu recunoască acest lucru, indiferent cât de mult o să întrebați. Dar există o bună șansă ca părinții dvs. să aibă un copil preferat. Nu pierdeți timpul să întrebați despre asta. Ei vor nega tot ce pot și vor spune că îi iubesc pe toți în mod egal.

Indiferent când te-ai născut, vei crede întotdeauna că părinții tăi preferă celălalt frate. Dacă sunteți cel mai mare, credeți că îi favorizează pe cei mai mici. Cel mai mic copil va crede că este preferat cel mai mare. Nimeni nu crede că este într-adevăr favoritul.

Un studiu detaliat a fost făcut pentru a afla odată pentru totdeauna cine are dreptate.Acest studiu a implicat 384 frați și diferența de vârstă dintre ei nu a fost mai mare de 4 ani. Cercetatorii au cerut o serie de intrebari pentru a evalua care au primit tratament diferential.

Una dintre întrebări a fost despre modul în care fiecare a simțit că au fost tratați de părinții lor. Ei au fost întrebați dacă au simțit că există un tratament diferențiat în timpul creșterii. Dacă răspunsul era da, participanții au fost întrebați dacă au crezut că acest lucru le-a afectat încrederea în copilărie și mai târziu ca adulți.Nu au fost doar adolescenții care au fost chestionați în studiu. Părinții acestor frați au fost, de asemenea, rugați să determine cum au simțit cu adevărat copiii lor. Această cercetare a reprezentat o mărturisire impresionantă – părinții într-adevăr au un fiu preferat. Un impresionant 70% dintre părinți și 74% dintre mame au mărturisit că au un copil preferat.

Cu toate acestea, rezultatele au fost destul de diferite.Rezultatele au concluzionat că frații mai mici se simțeau de multe ori ca și cum mama și tatăl lor ar prefera frații mai mari . Acest lucru a afectat stima de sine a acestor copii, deoarece s-au simtit incapabili sa ajunga la nivelul fratelui lor mai mare.Frații mai în vârstă, pe de altă parte, au spus că s-au simțit un pic mai înalți din punctul de vedere al încrederii, întrucât au ajuns la etape înaintea fraților – cum să conducă, să absolve de liceu și așa mai departe. Din acest motiv, ei s-au simțit mai bine decât frații lor.

Frații mai mari au recunoscut, de asemenea, că se simțeau ca și cum ar fi favoriții părinților. Ei au bazat acest lucru pe faptul că au fost primii care au reușit în viață. Această cercetare a concluzionat că unii frați știu că sunt favoriți.

Acesta a fost doar rezultatul unui studiu specific și nu înseamnă neapărat că acest lucru este valabil pentru toate gospodăriile. Există multe circumstanțe care fac un copil favorit. Adesea, un frate se bucură de o relație mai bună cu părinții săi. Niciodată nu știi cum se va termina dinamica familiei.Fratele mai mare nu este întotdeauna garantat a fi fiul său favorit. Cu toate acestea, fiind primii care au experiență în viața diferită, sunt mult mai probabil să aibă o relație mai strânsă sau mai puternică cu unul sau cu ambii părinți.

Acest lucru nu înseamnă că greșelile nu se întâmplă atunci când părinții au primul copil. Adesea, multe greșeli se întâmplă deoarece părinții nu au avut copii înainte și nu știu cum să acționeze corect. Ei nu știu exact ce fac, în special în câțiva dintre cei mai dificili ani de creștere a copilului. Până când ajunge al doilea frate, lucrurile au devenit mult mai ușoare.

Desigur, părinții dvs. pot prefera în mod secret unul dintre copii. Dar nu poți fi dus de asta. Părinții tăi te iubesc și nimic nu poate schimba asta. Cu siguranta nu vreti sa lasati grijile sau furia sa va impiedice sa aveti o relatie incredibila cu parintii.

loading...

Add comment