Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

În Canada au fost combinate orfelinatele cu azilurile de bătrâni! Rezultatul a depățit toate așteptările

În Canada este tot mai popular un nour program social.Iar scopul acestuia este de a combina orfelinatele cu azilurile de bătrâni.Și deși la început a sunat puțin ciudat acest lucru, succesul ideii s-a răspândit foarte repede și a depășit așteptările.După cum bine știți, și în orfelinate și în azilurile de bătrâni sunt multe persoane singure și părăsite de familii.

Un program analogic a fost lansat în anul 1991 în Seattle, Statele Unite ale Americii, în baza azilului de bătrâni „Providence Mount St. Vincent”.De câteva ori pe săptămână în acest azil veneau grupuri de copii de la grădinițe să-i viziteze pe cei în vârstă.Așa a devenit foarte renumit acest azil de bătrâni din Seattle, datorită interacțiunii și comunicării între cele două generații.După această experiență interesantă a fost făcut filmul documentar „Present Perfect”.Nu numai că interacțiunea cu copiii revitalizează mulți dintre rezidenți și le permite accesul la o sferă mai „normală” și mai variată, ci ajută la cunoașterea familiilor tinere și a copiilor cu realitățile – pozitive și negative – ale îmbătrânirii.Un proiect asemănător a fost lansat și în Marea Britanie.

Charlene Boyd, administratorul Providence Mount St. Vincent, spune că azilul a fost dezvoltat în urmă cu 23 de ani ca o modalitate de a dezvolta comunitatea și de a face ultimii ani de viață mai „ semnificativi”.

„Am vrut ca acesta să fie un loc unde oamenii să trăiască, să nu moară”, a spus Boyd.

Adulții mai în vârstă implicați în acest program tind să fie mai optimiști, să aibă rețele sociale mai mari și amintiri mai bune și să aibă grijă mai bună de ei înșiși. Pentru tineri, o atenție suplimentară de la un adult mai în vârstă ajută la îmbunătățirea abilităților sociale și reduce frica de îmbătrânire.

Potrivit oamenilor de știință comunicarea cu copiii ajută la îmbunătățirea bunăstării generale, înlătură senzația de signurătate, stabilizează tensiunea arterială și reduce riscul diferitelor tulburări de sănătate.

loading...

Add comment