Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Să cumperi de la cea mai necăjită băbuță din piață dacă vrei să mănânci sănătos

Aceastea au fost spusele unui maestru bucătar cu cea mai pură sinceritate.Bucătarul adună materiale filmate, rețete și povestiri savuroase din toate colțurile lumii, pentru a lansa o carte culinară.Cartea va conține peste 800 de rețete românești, pe care din păcate nu le mai urmează nimeni astăzi.El spune că le-a gătit, pe fiecare în parte, cel puțin o dată în viață și că se bucură de fiecare dată când are ocazia să împărtășească ci cei din jur autenticitatea bucătăriei țărănești. Maestrul crede că datoria oricărui bucătar este să spună totul, fără ocolișuri.

„Absolut toate secretele. M-am săturat de cărți de bucate scrise de oameni care, din motive care îmi scapă, nu spun chiar totul.E un lucru trist să nu rămână niște rețete cu toate amănuntele doar din dorința de a proteja nu știu ce secrete.E o prostie, până la urmă. Ieși în publi ca să zici că nu poți spune chiar totul. Atunci stai acasă și gătește cu secretele tale.Ce va conta peste 50 sau 100 de ani? Am acasă vreo doi metri cubi de literatură de specialitate, dar ce am descoperit la socacitele din Sălaj dovedește o înțelegere superioară a lucrurilor. Care poate fi și trebuie împărtășită”, spune bucătarul Groza.

 

Pe vremuri, la țară, „socacitele” era ceea ce acum a ajuns responsabilitatea organizatorilor de evenimente ori a firmelor de catering, adică cele sau cei care se asigurau că totul decurge cum trebuie și că preparatele bucatelor de la botezuri, nunți și alte evenimente sunt conform așteptărilor.

Și după cum spune bucătarul Groza și în titlu, dacă vrei să mănânci sănătos, cumpără de la cea mai necășită băbuță din piață.Acesta este un sfat bun de urmat de toți oamenii.Maestrul mai spune că în marile orașe în care supermarketurile și restaurantele sunt peste tot, este foarte greu să obții o alimentație sănătoasă.Iar lipsa timpului te va duce de multe ori în fața caselor de marcat și vei uita de băbuța din piață.Nu trebuie să alegeți produsele care arată cel mai bine sau cele mai mari. Încercați să cumpărați de la producătorii primari, pentru a face cele mai bune alegeri pentru tine și familia ta.

loading...

Add comment