Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un bărbat a petrecut 40 de ani transformând un deșert într-o pădure uriașă,iar acest lucru dovedește că există încă speranță pentru planeta noastră

Unii spun că, grija pentru mediu este o cauză pierdută, dar acest om le-a dovedit că este greșit. Majuli, cea mai mare insulă din lume, a fost mereu un teren uscat, nisipos și aproape steril, pierdut în nordul Indiei, dar numai până când un vânzător de lapte a îndrăznit să schimbe peisajul și mediul său. Abia așteptăm să împărtășim realizările sale cu dvs., așa că pregătiți-vă să cunoașteți povestea celui care a plantat o pădure întreagă de unul singur.

La vârsta de doar 16 ani, Jadav Payeng a fost martor la o scenă tristă: numeroși șerpi morți s-au răspândit de-a lungul marginilor insulei Majuli, o insulă pe râul Brahmaputra. Inundațiile au tras creaturile pe insula unde au murit din cauza căldurii și a lipsei de umbră.

Jadav a fost profund afectat și, după ce a văzut această devastare, a dorit să-și dedice viața pentru a revigora insula nisipoasă și sterilă prin plantarea unui copac în fiecare zi. Ceea ce a început ca o promisiune și un vis în 1979, a devenit Pădurea Mulay 40 de ani mai târziu. Terenul este mai mult de 12 ori mai mare decât mărimea orașului Vatican.

Datorită lui Jadav, pădurea a ajutat la conservarea ecosistemului local și a naturii sălbatice. Acum trăiesc acolo tigrii bengalezi, cerbi, rinoceri, vulturi, elefanti și, bineînțeles, șerpi. Încercarea de împădurire a făcut ca Majuli să fie mai sigură datorită copacilor, care ancorează insula pe continent și protejează zona de eroziune.Cadoul său pentru natură ar fi fost în continuare un secret, dacă nu ar fi fost fotoreporterului indian Jitu Kalita care a descoperit pădurea necunoscută în timpul unei călătorii în care fotografia păsările în 2007. Ar fi, de asemenea, un secret pentru noi dacă nu ar fi dat Jadav aceste informații publicului larg. Din fericire, eforturile sale nu au trecut neobservate și munca sa a fost recunoscută și de fostul președinte al Indiei, care i-a oferit titlul: „Forest Man of India”.

Este de admirat ce a reușit să facă acest bărbat.Un om cu suflet mare, care iubește planeta și are grijă de ea.Ce frumos ar fi dacă ar exista cât mai mulți oameni ca Jadav, să aibă așa grijă de natură.

loading...

Add comment