Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Arta tăcerii: 10 citate evreiești despre cea mai înțeleaptă abilitate a omului!

Mulți consideră poporul evreu ca fiind unul dintre cele mai înțelepte, deoarece cunoștințele lor provin de la Însuși Dumnezeu. În plus, s-au spus atât de multe despre înțelepciunea „copiilor lui Moise”, încât ingeniozitatea celor mai de seamă reprezentanți ai poporului evreu nu poate fi pusă la îndoială.

Și din moment ce cunoașterea unei alte culturi nu ajută decât să ne cunoaștem propria cultură mai bine, astăzi dorim să vă prezentăm câteva dintre cele mai înțelepte proverbe și afirmații ale evreilor. Mai mult, acestea toate se referă la arta tăcerii, pe care poporul evreu o consideră o trăsătură a unei persoane înțelepte și educate.

1.„Arta omului în această lume este de a învăța să tacă.”
2.„Chiar și după ce mi-am petrecut toată viața printre înțelepți, nu am găsit nimic care să fie mai bun ca tăcerea.”
3.„Chiar și un prost, dacă tace, pare înțelept.”
4.„Atunci când vorbesc, las cuvintele să stăpânească asupra mea. Dar atunci când tac, încep eu să stăpânesc cuvintele, pot să le pronunț sau le pot păstra pentru mine.”
5.„Nu merită să răspunzi unui prost la prostia lui.”
6.„Chiar și înțelepților le stă bine să tacă. Iar proștilor – cu atât mai mult.”
7.„Cel deștept nu începe să se certe lângă cel care este mai deștept ca el, nu se grăbește să-l contrazică, nu întrerupe discursul interlocutorului… Dar prostul face exact opusul.”
8.„Tăcerea corespunde înțelepciunii, însă tăcerea încă nu este înțelepciune.”
9.„O tăcere bună este mult mai dificilă, decât o conversație bună.”
10.„Dumnezeu i-a dat omului două urechi și o gură pentru ca acesta să asculte mai mult și să vorbească mai puțin.”
Sursa: povestiri.net

loading...

Add comment