Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un elev român a câştigat premiul I la Olimpiada Internațională de limbă și literatură latină

Victor Șera este elevul clujean care a obținut premiul I la Olimpiada Internațională de limbă și literatură latină.Elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, el a reușit să obțină acest rezultat în clasamentul internațional.

Premiul a fost însoțit de o elogioasă motivație a comisiei de evaluare: „Mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă și originală în același timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit și exhaustiv”.

Elevul a fost pregătit de prof. dr. Alexandru Cristian Dudău de la Colegiul Național „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca.La olimpiadă din echipa României a mai făcut parte și elevul Paul Horea Hossu din clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca.Olimpiada a avut loc la Venosa, în Italia,fiind considerată una dintre cele mai prestigioase competiții umaniste din învățământul preuniversitar european și fiind recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenței în educație și a patrimoniului cultural universal.

Victor spune că latina l-a fermecat, așa că de la pasiune la performanță, pentru el a fost un singur pas.Deși a obținut aceste rezultate impresionante la Olimpiada Internațională de limbă și literatură latină, tânărul spune că dorește să urmeze în continuare o carieră în informatică.

„Eu, personal, o văd foarte diferit de orice altă limbă, cred că aș descrie-o cel mai bine ca o poftă pentru mister. Latina are ceva anume ce ne atrage pe unii dintre noi. Necesită mult timp de pregătire, dar acel timp poate oricine să îl investească dacă îi place cu adevărat o materie. Pot să spun că niciun minut din studiul meu nu a fost forțat. Toate orele pe care le-am petrecut învătând s-au simțit. A fost o plăcere, de altfel. Plănuiesc să merg la o facultate de informatică, așa că pentru mine acest rezultat e mai mult simbolic”, a spus Victor Șera.

Noi îi dorim succes în continuare în tot ceea ce face și ne dorim să ajungă acolo unde dorește.

loading...

Add comment