Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Compresa cu ceapă și sare – leac vechi pentru pneumonia virală.

Acest remediu era folosit în vechime de populația Amish, cunoscută pentru stilul de viață simplu și tradițional, neinfluențat de curentul modern. Când cineva se îmbolnăvea în comunitatea lor, apelau la remedii naturale, pe care le aveau la îndemână. De cele mai multe ori, acestea erau chiar alimente.

De pildă, dacă o persoană făcea pneumonie virală, întrebuințau compresa cu ceapă și sare. Este o soluție eficientă pentru congestia pectorală profundă. Se pregătește în câteva minute și acționează rapid.

Compresă cu ceapă și sare pentru congestie pectorală.
Ingrediente:
1 ceapă galbenă mare ½ cană de sare
Mod de preparare:
Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cubulețe mici. Puneți-o într-un bol termorezistent. Adăugați sarea și amestecați cu o lingură de lemn. Sarea are rolul de a ajuta ceapa să lase mai multă zeamă. Introduceți bolul în cuptorul cu microunde și lăsați amestecul la încălzit un minut. Dacă nu aveți un cuptor cu microunde în casă, încălziți amestecul într-o cratiță sau într-o tigaie, la foc mic. Nu trebuie să prăjiți/gătiți ceapa și sarea, ci doar să le umeziți și să le înfierbântați puțin. După ce amestecul s-a încălzit, trebuie să îl puneți pe o bucată de tifon și să îl împachetați, astfel încât să obțineți o compresă suficient de mare cât să acopere suprafața pieptului. Așadar, întindeți o bucată mare de tifon pe masă. Puneți amestecul de ceapă și sare și nivelați. Împăturiți tifonul, astfel încât să obțineți un pachet pătrat. Pentru a vă asigura că nu curge conținutul din el, închideți pachetul cu o bandă de scotch sau cu bandă adezivă. De asemenea, marginile tifonului pot fi cusute cu un ac și ață.

Mod de aplicare.
Persoana care urmează să primească acest tratament trebuie să se întindă în pat și să stea confortabil. Asta deoarece compresa trebuie ținută pe piept 2 ore. În cazul în care congestia este foarte puternică, este indicat să stea ușor ridicați pe o pernă. Această poziție este recomandată și în timpul somnului de noapte. Dezgoliți zona pieptului. Ungeți pielea cu puțin ulei, pentru a o proteja de eventuale iritații provocate de sucul de ceapă care pătrunde în piele. Luați pachetul și aplicați-l pe piept. Testați-l înainte pe încheietura mâinii să nu fie prea fierbinte (pielea de pe piept este mult mai sensibilă). Deasupra compresei trebuie să așezați un prosop de baie uscat, grosuț. Trebuie să știți că se va murdări și este posibil să se strice. Folosiți un prosop de care nu mai aveți nevoie. Peste prosop mai trebuie pusă o sursă suplimentară de căldură (ex. o pernă cu orez cald sau o pătură groasă).

Pacientul trebuie să stea în pat, la căldură cel puțin 2 ore. Efectele încep să se simtă la scurt timp de la aplicarea compresei. Însă este nevoie de mai multe aplicații pe zi pentru a obține rezultate optime. Dacă persoana este foarte înfundată, se pot face aplicații mixte, de 2 ori pe zi: 2 ore compresa se ține pe piept, apoi 2 ore pe spate în zona plămânilor. După o pauză de câteva ore se poate relua tratamentul.
Sursa: lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/147255/compresa-cu-ceapa-si-sare-leac-vechi-pentru-pneumonia-virala/

loading...