Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Compresa cu ceapă și sare – leacul vechi pentru pneumonia virală.

Acest remediu era folosit în vechime de populația Amish, cunoscută pentru stilul de viață simplu și tradițional, neinfluențat de curentul modern. Când cineva se îmbolnăvea în comunitatea lor, apelau la remedii naturale, pe care le aveau la îndemână. De cele mai multe ori, acestea erau chiar alimente.

Cum se pregătește compresa cu ceapă și sare

Avem nevoie de:
Ceapă mare (roșie sau albă)
Sare (preferabilă sare de mare sau sare grosieră)
Un prosop de bumbac sau o bucată de tifon
O batistă sau o eșarfă de mătase

Prepararea amestecului:
Taie ceapa în felii subțiri sau în cuburi și amestec-o cu sare într-un castron.
Cantitățile pot varia în funcție de dimensiunea zonei pe care vrei să o acoperi cu compresa.
Încălzirea amestecului:

Încălzește amestecul de ceapă și sare într-o tigaie sau în cuptorul cu microunde până când se încălzește, dar nu este prea fierbinte pentru a fi aplicat pe piele.

Așază amestecul cald de ceapă și sare pe mijlocul prosopului de bumbac sau a bucății de tifon.
Rulează prosopul sau tifonul pentru a încapsula amestecul și a-l fixa.

Aplică compresa pe zona toracică sau pe spate, acoperind zona plămânilor afectați.
Asigură-te că pielea este curată și uscată înainte de aplicare și evită expunerea la temperaturi excesive care ar putea cauza arsuri.

Înfășoară prosopul sau tifonul în jurul zonei unde este aplicată compresa și fixează-l cu o batistă sau eșarfă de mătase pentru a păstra căldura.

Beneficiile compresei cu ceapă și sare pentru pneumonia virală:
Efecte antiinflamatorii
Amestecul de ceapă și sare încălzit poate ajuta la reducerea inflamației în zona plămânilor, oferind un potențial efect calmant.

Deschiderea căilor respiratorii
Vaporii de ceapă caldă pot ajuta la deschiderea căilor respiratorii, reducând congestia și facilitând respirația în cazul congestiei pulmonare asociate cu pneumonia.

Potențialul de a absorbi și de a elimina toxinele
Se crede că compresa poate ajuta la extragerea și eliminarea toxinelor din zona afectată, susținând procesul de vindecare.

Este important să consulți întotdeauna un profesionist medical înainte de a folosi astfel de remedii acasă, mai ales în cazul unor afecțiuni grave precum pneumonia. Compresa cu ceapă și sare poate oferi unele beneficii de ameliorare a simptomelor, dar nu poate înlocui tratamentul medical adecvat.

loading...

Add comment