Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
masajul-picioarelor

De acum încolo voi masa întotdeauna talpa piciorului înainte de somn. Un simplu secret al longevității și tinereții

Dacă vă dor picioarele după o zi lungă, un masaj pentru picioare este tot ce ai nevoie.Dar nu se simte doar bine și relaxant, ci cercetările arată că are și beneficii pentru sănătate.

Chiar și un scurt masaj al picioarelor poate ușura stresul și vă poate înviora. Acesta este un lucru bun, deoarece reducerea stresului și reducerea energiei crește șansele de a face alegeri sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice și mâncarea corectă.

Dar cum face masajul toate acestea? Îți activează sistemul nervos, ceea ce mărește substanțele chimice cerebrale care se simt bine, precum endorfinele. Într-un studiu, persoanele care au primit masaj la picioare după operație pentru a-și elimina apendicele au avut mai puțină durere și au folosit mai puține analgezice.Și asta nu e tot.

Masajul picioarelor vă stimulează circulația, ceea ce vă ajută la vindecare și vă menține sănătos mușchii și țesuturile. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți probleme de sănătate care se adaugă la circulația slabă sau la deteriorarea nervilor, cum ar fi diabetul.Dacă aveți o circulație slabă, verificarea picioarelor pentru depistarea rănilor este o idee bună.

Este important să beți multă apă caldă după masaj, pentru a ajuta la eliminarea substanțelor toxice din corpul nostru.

Modul în care masajul tălpii piciorurul promovează sănătatea și anti-îmbătrânirea:
Scăderea nivelului de cortizol și insulină în timp ce crește calmarea serotoninei și dopaminei.
Încurajează eliberarea oxitocinei: oxitocina este un hormon care reduce stresul, care leagă cel mai faimos pentru rolul său în naștere. Ajută la activarea sistemului nervos parasimpatic pentru a încetini ritmul cardiac și respirația, relaxa musculatura și îmbunătăți digestia.
Crește eliberarea de endorfină: endorfinele sunt neurotransmițători care reduc durerea. Anxietatea creată de stres poate determina creșterea sensibilității la durere. Endorfinele ajută la oprirea transmiterii semnalelor de durere.

Masajul regulat poate încuraja în cele din urmă un corp mai echilibrat și sănătos.

loading...

Add comment