Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Învățaturile lui Papa Francisc. Cele 7 fapte care aduc FERICIREA. „NU educa copilul să fie BOGAT, ci fericit”

Papa Francisc a vizitat de curând țara noastră timp de trei zile și a rămas plăcut impresionat de frumusețea Transilvaniei.Papa a vorbit și despre copiii din România a căror părinți sunt plecați în străinătate deoarece sunt nevoiți să muncească pentru a putea să-i întrețină.Papa ne îndeamnă la o viață simplă și îi sfătuiește pe părinți să aibă grijă cum își educă copiii, să nu le pună totul pe tavă, un mesaj in favoarea celor spirituale, a valorizarii lucrurilor care conteaza cu adevarat.Papa Francisc aminteste si despre cele 7 fapte incontestabile, care aduc fericirea unui om, din punctul său de vedere.

1. „Traieste si lasa-te”. Toată lumea ar trebui să fie ghidată de acest principiu, a spus el, care are o expresie similară în Roma cu afirmația: „Deplasați-vă înainte și lăsați-i pe alții să facă același lucru”.

2. „Nu va educati copiii sa fie bogati, educati-i sa fie fericiti, astfel incat ei sa vada valoarea lucrurilor si nu pretul lor”.

3. „Duminica ar trebui să fie sărbătorile. Lucrătorii ar trebui să uite de zilele de duminică pentru că „duminica este pentru familie”, a spus el”.

4. Nu mai fi negativ. „Nevoia de a vorbi rău despre ceilalți indică o stima de sine scazuta, adica” ma simt atat de scazut incat, in loc sa ma iau pe mine, trebuie sa-i taie pe altii „, a spus Papa. „Lăsarea în urmă a lucrurilor negative este sănătoasă.”

5. Lucrați pentru pace. „Trăim într-o perioadă de multe războaie”, a spus el și „apelul la pace trebuie să fie strigat. Pacea uneori dă impresia că este liniștită, dar nu este niciodată liniștită, pacea este întotdeauna proactivă” și dinamică.

6. „Persoana care te iubeste nu te va parasi niciodata. Chiar daca exista 100 de motive sa renunte, va gasi un motiv pentru a ramane”.

7. „Exista o mare diferenta intre a fi un om si a fi uman. Foarte putini o inteleg”.

loading...

Add comment