Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Strictețea părinților este garanția viitorului de succes al copiilor.Lăsați excesul de gingășie pentru pisici…

Erica Rascon, profesor la Universitatea din Essex, a realizat un studiu care a arătat că mamele stricte au copii de succes, iar acei oameni de succes au mame foarte exigente. Cercetarea a analizat sondaje la peste 15 000 de copii cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani între 2004 și 2010.Potrivit lui Rascon, „măsura așteptărilor din acest studiu reflectă o combinație de aspirații și convingeri despre probabilitatea accesului la învățământul superior declarate de majoritatea părinților, în majoritatea cazurilor mama”.

Copiii ale căror mame aveau așteptări mari sunt mult mai încrezători și în siguranță.Copiii care au avut mame persistente aveau, de asemenea, mai multe șanse să termine facultatea și să obțină un loc de muncă frumos.Poate suna nerealist, dar mamele exigente și stricte au copii mai de succes. În cele mai multe cazuri, copiii au succes făcând ceea ce părinții lor cred că este cel mai convenabil pentru ei.

Majoritatea copiilor consideră mamele stricte adevăratele lor dușmane în timp ce cresc, dar vă asigurăm că suportarea acesteia vă va ajuta mai târziu în viață. Ea poate face din viața ta un iad uneori, dar vei ajunge să-i mulțumești mamei tale când vei fi adult. Veți recunoaște și aprecia tot efortul pe care l-a depus pentru a vă crește corect și veți încerca să adoptați aceeași abordare pentru copiii voștri.

Și când ne referim la părinți stricți, nu ne referim în niciun caz la violență sau alte lucruri de acest gen, ci la o educație mai strictă.Stabilirea unor limite stricte care nu ii ofera copilului posibilitatea de a se responsabiliza și de a-și da seama pe parcurs de anumite lucruri care îi fac rău și care îi fac bine pe parcursul vieții.Copilul este întotdeauna influențat de principiile și sfaturile părinților săi.

Chiar dacă uneori părinții sunt stricți, legătura dintre părinte și copi va trebui să fie întotdeauna strânsă, onestă și fără greutăți peste care va trebui să treceți împreună.Nu poate fi întotdeauna plină de zâmbete și fericire, pentru că e normal ca deseori să mai existe și momente tensionate.

Copilul este o persoană aflată în proces de formare și nu trebuie lăsată dusă de val. Iar atunci când copilul greșește, părintele nu trebuie nu pur și simplu să îi interzică ceva copilului, ci și să îi explice foarte clar motivele, astfel încât copilul să le înțeleagă și să își formeze singur anumite limitări.

loading...

Add comment