Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copiii nu au nevoie de antibiotice, ci de microbi pentru dezvoltarea imunității

Mulți dintre oameni cred că igiena strictă este garanția sănătății. Ei bine, nu este chiar așa. Lucrurile în privința copiilor stau diferit. Desigur, instinctul matern este normal să facă acest lucru și de aceea mamele sunt uneori prea protective.
Medicii din întreaga lume atenționează mamele ca acestea să nu-și mai ferească copiii în mod excesiv de murdărie și microbi. De ce? Pentru că murdăria și microbii contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar al copilului.

Statisticile realizate pe baza a diferitelor studii, arată că acei copiii care au avut contact cu animalele de mici, au mai puține șanse de a dezvolta alergii ulterior. De asemenea, copiii care se joacă în noroi sau nisip din cap până în picioare, dobândesc o imunitate la viruși și bacterii mult mai puternică decât ceilalți copiii care nu fac aceste lucru. Și asta pentru că bacteriile și virușii din nisip și noroi acționează foarte bine asupra imunității copilului, chiar asemenea unui vaccin. Totodată copiii care au fost protejați în mod exagerat de către mame, s-a demonstrat că ulterior devin mai sensibili și mai expuși la diferite boli, deoarece au o imunitate mai slabă.

Jocul în noroi și alte activități în aer liber îmbunătățește și vederea. Cercetările recente au arătat că 80-90% dintre copiii din Asia sunt miocardici, ceea ce se presupune că se datorează în mare parte timpului petrecut în interior. Studiile longitudinale arată că copiii care petrec mai mult timp în aer liber la vârsta de 8 ani sunt mult mai puțin susceptibili de a deveni cu miopie până la vârsta de 15 ani.
Murdăria și jocul de noroi sunt, de asemenea, bune pentru sănătatea mintală. Un studiu din Marea Britanie a constatat că bacteriile prietenoase conținute în sol activează neuronii responsabili de producerea serotoninei chimice din creier, substanța chimică care ne face fericiți.

Ei bine, desigur că toate acestea nu sunt un motiv pentru a permite copiilor să umble cu lucruri murdare și să nu se mai spele pe mâini. Acestea doar înseamnă că cei mici trebuie să aibă permisiunea de a se juca din când în când prin noroi sau nisip.

loading...

Add comment