Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 beneficii uimitoare a usturoiului pentru sănătate

Usturoiul este bine cunoscut ca un remediu natural pentru sănătate care a fost folosit de mult timp pentru a trata diferite afecțiuni. Somnul natural rămâne cel mai bun mod de a spori funcția sistemului imunitar, dar usturoiul are un cuantom de beneficii uimitoare pentru sănătate. Este extrem de ușor să-l găsești în majoritatea țărilor și poate fi consumat gătit sau proaspăt. Este cel mai ușor de inclus în alimente sau poate fi mâncat întreg. Nu trebuie să vă limitați neaparat la usturoi proaspăt. Praful de usturoi sau fulgii de usturoi uscați sunt la fel de eficienți și foarte ușor de păstrat în dulap pentru uzul zilnic.

Se recomandă ca adulții să nu consume mai mult de un cățel de două sau trei ori pe zi și copiii, un sfert până la jumătate de cățel, o dată sau de două ori pe zi.

După cum veți vedea din lista de mai jos, pe lângă faptul că dă un plus de gust la aproape fiecare fel de mâncare gătită , usturoiul are și niște abilități uimitoare de a vă ajuta în viața de zi cu zi. Atunci când este folosit în scopuri medicinale, usturoiul poate ajuta la tratarea unei varietăți largi de afecțiuni.

Dacă sunteți dornici să aflați cum poate fi folosit usturoiul pentru a ajuta în sănătatea dumneavoastră, citiți cu atenție cele 10 beneficii uimitoare pentru sănătate ale usturoiului!

1. Usturoiul intareste sistemul imunitar, ajuta la combaterea infectiilor toracice, a tusei si a congestiei.

În lunile de iarnă, usturoiul este o mâncare excelentă pentru a vă stimula sistemul imunitar și pentru a evita răcelile și gripa. Un remediu popular vechi, spune că dacă mâncăm regulat un cățel de usturoi care a fost scufundat în miere, acest lucru ne va feri de răceală.

2. Usturoiul ucide un număr mare de bacterii diferite.

Se spune că tratează infecțiile vaginale fungice și bacteriene. Când este zdrobit, usturoiul eliberează un compus sulfuric care este un antibiotic natural. Primii soldați ai războiului sovietic au folosit usturoi zdrobit chiar și pe răni infectate și a avut un efect uimitor.

3. Usturoiul are proprietăți antiinflamatorii și scade tensiunea arterială.

4. Boala cardiovasculară poate fi redusă prin ingerarea usturoiului.

Studiile au arătat beneficiile uimitoare are consumului de usturoi pe care le are în legătură cu bolile de inimă.

5. Usturoiul este o sursă importantă de vitamina B6, care este necesară pentru un sistem imunitar sănătos și o creștere eficientă a celulelor noi.

6. Usturoiul poate ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Cancerul vezicii urinare, cancerul de prostată, cancerul de sân, cancerul de colon și cancerul de stomac s-au dovedit a avea tumori reduse când sunt tratate cu usturoi.

7. Usturoiul acționează, de asemenea, ca un anticoagulant, care atenuează sângele și previne formarea de cheaguri de sânge periculoase, contribuind la reducerea riscului unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral.

8. Usturoiul reglează nivelul zahărului din sânge, deoarece crește nivelul de insulină din sânge.

Acest lucru poate ajuta la controlul diabetului zaharat. Însă, nu uitați să solicitați sfatul medicului dacă credeți că utilizarea usturoiului ar putea ajuta starea dumneavoastră.

9. Se recomandă utilizarea usturoiului pentru tulburări ale sistemului nervos.

10. Usturoiul este un remediu eficient pentru răceli și un antibiotic natural.

loading...

Add comment