Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă oamenii ar ști ce efect tămâduitor are urzica pentru organism, n-ar mai cultiva decât urzici

Urzica a fost cunoscută în medicina pe bază de plante încă din cele mai vechi timpuri.Egiptenii vechi au folosit urzică pentru a trata artrita și durerile de spate.Frunzele au structuri asemănătoare părului care generează și produc, de asemenea, mâncărime, roșeață și umflături.Cu toate acestea, odată ce este transformat într-un supliment, uscat, liofilizat sau fiert, urzica poate fi consumată în condiții de siguranță. Studiile au descoperit o serie de beneficii potențiale pentru sănătate.Iată în continuare care sunt acestea.

1. Reduce inflamțiile și combate infecțiile.
Urzica poarta o varietate de compusi care pot reduce inflamatia.De exemplu, într-un studiu cu 27 de persoane, aplicarea unei cremă de urzică în zona afectată de artrită a redus semnificativ durerea, comparativ cu alte tratamente.În concluzie urzica poate ajuta la suprimarea inflamatiei, care, la randul sau, ar putea ajuta la inflamatorii, inclusiv artrita, dar este nevoie de mai multa cercetare.

2. Tratează simptomele de prostată mărită.
Până la 50% dintre bărbații în vârstă de 51 ani și peste au o glandă prostată mărită.O prostată mărită este numită în mod obișnuit hiperplazia prostatică benignă.Oamenii de stiinta nu sunt sigur ce cauzeaza această afecțiune, dar poate duce la disconfort semnificativ in timpul urinarii.Studiile efectuate la persoanele cu acest tip de afectiune demonstrează că extractele de urzică de stingere ajută la tratarea problemelor de urinare pe termen scurt și lung – fără efecte secundare.

3. Poate scădea tensiunea arterială.
Tensiunea arterială ridicată reprezintă o preocupare serioasă pentru sănătate, deoarece vă pune în pericol bolile cardiace și accidentele vasculare cerebrale, care sunt printre principalele cauze ale decesului la nivel mondial.Urzica a fost utilizat în mod tradițional pentru a trata tensiunea arterială ridicată,permițând vaselor de sânge să se relaxeze și reducând forța contracțiilor inimii.

4. Ajută la controlul zahărului din sânge.
Această plantă conține compuși care pot mima efectele insulinei.Într-un studiu de trei luni, la 46 de persoane, administrarea a 500 mg de extract de urzică, de trei ori pe zi, a redus semnificativ nivelul zahărului din sânge comparativ cu alte medicamente.

5. Sângerare redusă.
Medicamentele care conțin extract de urzică intestinală au descoperit că reduc sângerările excesive, mai ales după intervenția chirurgicală.

6. Protejează ficatul.
Proprietățile antioxidante ale urzicii vă pot proteja ficatul împotriva daunelor cauzate de toxine, metale grele și inflamație.Poate fi și un diuretic natural, această plantă vă poate ajuta corpul să scadă excesul de sare și apă, ceea ce, la rândul său, ar putea reduce temporar presiunea arterială.

7. Tratamentul rănilor și a arsurilor.
Aplicarea cremelor din urzică pe piele poate susține vindecarea rănilor, inclusiv rănile produse de arsuri.

Frunzele uscate și florile uscate pot fi înmuiate pentru a face un ceai delicios din plante, în timp ce frunzele, tulpinile și rădăcinile pot fi gătite și adăugate la supe, tocană și alte mâncăruri.Poate fi de asemenea, aplicată ca un unguent sau luată ca supliment.

loading...

Add comment