Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 obiceiuri de care trebuie sa tinem cont cand bem cafeaua,care îți pot face corpul mai puternic.

Multe studii vorbesc despre o serie de beneficii pentru sănătate, care vin odată cu consumul de cafea, datorită cantității sale de antioxidanți, dar dacă este consumată în cantități prea mare, poate deveni un obicei captivant.Practic, dacă este consumată în mod corect, cafeaua poate fi foarte bună pentru sănătatea noastră.Iată în continuare câteva obiceiuri de care trebuie să ținem cont atunci când consumăm cafea și care sunt sigur că vă vor îmbunătăți sănătatea.

1.Încearcă cafeaua „antiglonț”.


Cafea cunoscută sub denumirea de antiglonț este cea în care adaugăm unt nesărat, pur și simplu în ceașca de cafea.Pare ciudat și neobișnuit, dar o mulțime de oameni susțin că este mai cremoasă și mai delicioasă.Se spune că crește colesterolul bun în timp ce scade trigliceridele.

2.Îndulcește cafeaua cu ștevie.


În mod ideal, ar trebui să bem toți cafeaua fără adaos de zahăr sau îndulcitor de niciun fel, dar nu este cazul pentru mulți oameni. Zahărul este unul dintre cele mai nocive ingrediente din dieta modernă, așa că ar trebui să vă moderați cu siguranță aportul. Încercați să adăugați ceva mai natural, cum ar fi vanilia sau stevia în ceașca de cafea. Dacă mai doriți zahăr, încercați să reduceți cel puțin cantitatea obișnuită la jumătate.

3.Evitați cofeina după ora 14:00.


Cafeaua este o băutură stimulantă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este atât de populară.Dezavantajul este că îți poate perturba ciclul de somn. Puteți bea 2-3 căni de cafea dimineața, dar evitați să mai beți după ora 14:00-15:00.

4.Adăugați scorțișoară sau cacao în ceașca de cafea.


Adăugarea de cacao în cafeaua dvs. nu este numai excelentă ca un impuls de antioxidanți în băutura dvs., dar este, de asemenea, utilă pentru a reduce cantitatea de zahăr adăugată în ceașcă.Același lucru este valabil cu scorțișoara, care este un antioxidant puternic, care nu numai că este incredibil de benefic pentru sănătatea ta, dar adaugă un gust înțepător cafelei tale.

5.Nu servi niciodată la micul dejun doar o ceașca de cafea.


A bea cafea pe stomacul gol nu este cea mai bună idee.Dacă nu ați mâncat nimic, cafeaua vă poate deteriora mucoasa stomacului și poate provoca efecte precum arsuri la stomac și indigestie.De asemenea, vă poate afecta negativ sistemul nervos prin intensificarea simptomelor de anxietate. În orice caz, dacă nu ai chef de un mic dejun complet, cel puțin ia o gustare înainte de a bea ceașca de cafea.

6.Evitati apa nefiltrata.


Deoarece avem tendința de a fierbe apa pentru a face cafea, nu ne ferim dacă apa este filtrată sau nu. Nu numai că cafeaua cu apă filtrată are un gust mai bun, dar, de asemenea, nu conține metale grele nedorite de la țevi vechi sau produse secundare în exces de dezinfectare a clorului utilizate pentru decontaminarea apei. Cel mai bine este să alegeți apa filtrată în loc de apa de la robinet pentru ceașca de cafea.

7.Încercați să adăugați lapte de migdale în loc de lapte normal.


Dacă sunteți un băutor obișnuit de cafea și aveți tendința de a bea mai mult de 1 sau 2 căni pe zi, cel mai bine este să limitați cantitatea de lapte pe care o beți. Prea mult lapte poate provoca simptome gastrointestinale incomode și te poate face să crești în greutate.Ați putea încerca o opțiune mai sănătoasă, cum ar fi laptele de migdale.

8.Reduceți aportul de cofeină.


Cafeaua poate fi destul de captivantă, așa că este mai bine să evitați să o beți prea mult,deoarece vă poate agita și puteți deveni nervoși.

9.Nu credeți povestea cafelei artificiale cu conținut scăzut de grăsimi.


Adevărul este că aceste tipuri de produse sunt puternic prelucrate și pot conține ingrediente chimice nedorite.

10.Cafeaua ecologică.


Boabele de cafea obișnuite pot avea urme dăunătoare de pesticide și îngrășăminte sintetice. Motivele de cafea ecologică certificate sunt mai bune pentru sănătatea dvs. și pentru mediu, așa că luați în considerare trecerea la o alternativă mai ecologică.

loading...

Add comment