Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pâinea din comerț – cum ne îmbolnăvește lent, dar sigur

Da, după cum ați citit și în titlu, este adevărat. Pâinea noastră din comerț ne îmbolnăvește lent, dar sigur. Și vă spunem și de ce această afirmație.Pentru că alimentul nu mai este preparat după vechea rețetă tradițională, făină, drojdie, sare și apă. Acum, în zilele noastre pâinea conține tot felul de e-uri și adaosuri de zaharuri și cine știe ce alte ingrediente, care generează dezvoltarea bolilor cardiovasculare, diabetul, obezitate și multe alte boli.În ciuda popularității pe scară largă, pâinea este adesea caracterizată ca fiind nesănătoasă, dăunătoare și un plus de îngrășare.

În urma unui studiu realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, s-a constatat că pâinea din magazine și supermarketuri conține următoarele ingrediente: margarină, ulei vegetal de palmier, zahăr, făină de soia, făină de fasole, fibre vegetale, glucoză, fibre de citrice, lapte praf, sirop de glucoză, zer praf, ulei vegetal, ulei de rapiță, amidon de porumb, făină de orez, făină de porumb, gluten, grăsimi vegetale nehidrogenate,fulgi de cartofi, acid sorbic, carbonat de calciu, cisteină, fosfat monocalcic, gumă de guar, gumă de xantan, mono și digliceride ale acizilor grasi, acid tartric, glicerină,citrat de lecitină, esteri ai glicerolului cu acidul acetic și acizi grași. În acele 52 de produse analizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România s-au identificat 18 aditivi alimentari, și anume:

E170 – carbonatul de calciu este un colorant de suprafață care în concentrații mari provoacă flatulență, constipație și hemoroizi.
E200 – acidul sorbic este un conservant obținut dintr-un gaz iritant, toxic, incolor denumit keten.Poate avea ca efecte negative reacții alergice la nivelul pielii și tulburări respiratorii.
E262 – diacetat de sodiu este un conservant care îndeplinește si funcția de reglare a acidității.
E282 – propionat de calciu este un conservant care poate provoca migrene și reacții alergice.
E300 – acid ascorbic este un agent antioxidant obținut din glucoză și care în cantități mari poate produce diaree, atacă smalțul dinților și formarea calculilor la rinichi.
E334 – acid tartric este un agent de reglare a nivelului de aciditate.
E344 – citrat de lecitină este folosit ca și conservant.
E341 – fosfat monocalcic se folosește ca agent de solidificare și poate produce tulburări ale tranzitului intestinal.
E412 – gumă de guar, agent de îngroșare. Poate provoca alergii.
E415 – gumă de xantan; E422 – glicerină; E464 – hidroxipropilmetilceluloză; E471 – mono și digliceride ale acizilor grași; E472 – esteri ai glicerolului cu acidul acetic și acizi grași; E472e – esteri ai acidului diacetil tartric cu mono și digliceridele acizilor grași; E481 – stearoil 2 lactilat de sodiu este un emulgator și agent de tratare a făinei; E920 – cisteină este agent de tratare a făinei, iar diabeticii ar trebui să evite această substanță pentru că poate interfera cu insulina.

Consumarea de prea multă pâine albă poate contribui la obezitate, boli de inimă și diabet.Chiar și pâinea cu cereale integrale poate avea 20 sau mai multe ingrediente, inclusiv conservanți și sare adăugată și zaharuri. Nu toate acestea contribuie la sănătatea bună.Conținutul mare de carbohidrați al pâinii poate crește concentrația de zahăr din sânge și de foame, în timp ce, eventual, promovează o greutate corporală mai mare și un risc crescut de diabet și sindrom metabolic.

Sfatul nostru este să încercați să consumați o pâine cât mai sănătoasă, cu cât mai puține alimente necunoscute.Sau să încercați să o faceți acasă, din propriile dvs. ingrediente.

loading...

Add comment