Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De ce ar trebui să vă treziti devreme în fiecare dimineață, conform științei

Trezirea devreme nu este o sarcină ușoară. În afară de acei câțiva norocoși „oameni de dimineață”, cei mai mulți indivizi probabil ar fi de acord că nu le place să se trezească devreme. Și s-ar putea să fiți unul dintre acești indivizi.Dar ați știut că există nenumărate beneficii pentru a fi matinal? După cum se dovedește, trezirea devreme este o favoare. Nu există aproape nici o limită a lucrurilor pozitive pe care le poate face pentru mintea și corpul vostru.Iată de ce ar trebui să vă treziti devreme în fiecare dimineață, potrivit științei.

„Treziți-vă devreme în fiecare zi, astfel încât în ​​timp ce alții visează, vă puteți face visele să devină realitate” – Hal Elrod

10 motive pentru care ar trebui să vă treziți devreme în fiecare dimineață, conform științei

1. Suntetiți mai liniștit.
Conform unui studiu, atunci când te trezești devreme, ești înainte de restul lumii. Nu există sunete de muzică sau voci tare. În principiu, aveți un moment frumos și liniștit pentru dvs. – ceva foarte valoros în viețile noastre agitate.Aveți acest moment să vă auziți gândurile. Dacă te trezești destul de devreme, ai timp să respiri și să te relaxezi. Priviți fereastra și admirați lumea sau folosiți timpul pentru a medita.Momentele silențioase sunt de fapt foarte benefice pentru creier și corp.Ele ajută la creșterea nivelului de oxigen în creier, reduc tensiunea arterială, reduc migrenele și îmbunătășesc sănătatea mintală.Doar o cantitate mică de liniște, poate oferi numeroase beneficii sănătății tale, un motiv perfect pentru a te trezi mai devreme.

2. Puteți să vă planificați și să vă organizați mai ușor ziua.
Când nu te trezesti devreme, te grăbești constant dimineața. Aproape că ai timp să te oprești și să gândești, mai puțin să scrii un plan zilnic sau o listă de sarcini.Organizarea este importantă pentru productivitate și managementul stresului . Dacă știți ce veți face pentru restul zilei, veți fi în spațiul potrivit pentru a îndeplini aceste sarcini. Fără o listă de sarcini, ești, de asemenea, mult mai probabil să uiți lucruri importante.Dacă vă treziți devreme aveți suficient timp pentru a scrie o listă de sarcini zilnice, iar acest lucru te va face mai puțin stresat și mai productiv.

3. Aveți timp pentru a savura micul dejun.
Când te trezești târziu, nu ai timp să gătești un mic dejun nutritiv. În schimb, iei un sandwich sau cereale pline de zahăr.Micul dejun este o masă foarte importantă și nu trebuie să fie omisă sau minimizată cu alimente nesănătoase. Având o masă sănătoasă va ajuta la bunăstarea dumneavoastră în restul zilei. Poate chiar te oprește să mănânci mâncare nesănătoasă.
Iată câte beneficii are micul dejun, motiv pentru care trebuie să ne trezim dimineața.
Vă ajută să vă concentrați pe tot parcursul zilei.
Furnizează energia necesară.
Reduce nivelul de colesterol negativ.
Reduce riscul de boli de inima si de diabet.
Reduce șansele de a fi supraponderali.
Asigură un ritm corporal sănătos.
Oferă o dispoziție mai bună și o gândire pozitivă.

4. Creierul dvs. funcționează mai bine.
Dacă vă simțiți în ceață în timpul zilei, este posibil să fiți nevoit să setați alarma mai devreme. Potrivit unui profesor de biologie numit Christopher Randler, care lucrează la Heidelberg, Universitatea Germană de Educație, să vă treziti devreme este foarte benefic pentru creier.
Oamenii care se trezesc mai devreme se bucură de o mai bună gândire și abilități de rezolvare a problemelor . Ei tind să fie mai creativi, mai amuzanți și chiar să se angajeze mult mai ușor cu multă ușurință, datorită intensificării concentrației și memoriei. Acest lucru înseamnă că veți avea o performanță mai bună la lucru și poate chiar veți acționa mai mult.

5. Trezirea de dimineață oferă mult mai multă energie.
În general, s-ar putea să vă simțiți groaznic când vă treziți dimineața. Tot ce trebuie să faceți este să vă culcați un pic mai devreme și să vă treziți mai devreme. Pentru ca să vă simțiți refăcut și restaurat în fiecare dimineață, aveți nevoie de un somn mai profund. Pentru un somn profund mai profund, trebuie să dormi, nu neaparat mult și să te trezești mai devreme.

6. Veți dormi mai bine.
Persoanele care au nevoie să se trezească mai devreme au nevoie să își planifice mai bine rutinele de somn . Acest lucru le permite să aibă programe de somn stabile și fiabile, pe care le urmează. Iată o concluzie logica: daca dormi mai devreme si te trezesti devreme, somnul mai bun este la orizont.

7. Sunteți mai productiv dimineața.
Mulți oameni de dimineață tind să fie mai disciplinați și concentrați, ceea ce contribuie la această productivitate. O mulțime de studii realizate, au concluzionat că cei care se trezesc mai devreme au tendința de a fi mai plăcuți și mai cooperativi.
Creierul dvs. este reîncărcat și pregătit pentru muncă.

Nu este ușor să te trezești devreme în fiecare dimineață. Dar, cu știința care dovedește că oferă atât de multe rezultate pozitive, nu poate fi rău. De fapt, poate transforma complet viața de zi cu zi.Deși nu toată lumea se poate trezi devreme, dar merită să încercați. Cu puțin efort și câteva schimbări de rutină, veți fi pe cale să vă bucurați de aceste beneficii incredibile, dovedite științific, dacă vă treziți mai devreme.

loading...

Add comment