Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O facem pentru noi înșine.Psihologii ne explică cum să iertăm și să uităm răul

Atunci când aveți emoții negative – cum sunt cele menționate mai sus – este esențial ca sănătatea dvs. psihologică să le rezolve.Deși acest lucru necesită timp, efort și capital emoțional, pe termen lung, esti mult mai bine mental.Actul de iertare poate fi doar cel mai puternic antidot pentru durerea cauzată de alții.Iertarea nu înseamnă că „uitați și continuați”. Iertarea, în schimb, alege să elibereze cu compasiune dorința de a pedepsi pe cineva sau pe tine însuți pentru o ofensă.

Da, iertarea este o alegere. Da, te poți ierta. Dar iată ce se întâmplă: în timp ce putem accepta aceste afirmații la suprafață, avem adesea probleme în a ne urma cu privire la actul de iertare – fie că ne iertăm pe noi înșine, fie pe altcineva.De ce avem aceste probleme? Din cauza emoțiilor noastre. Pentru că raționalizăm lucrurile. La urma urmei, nu suntem responsabili pentru acțiunile lor.Suntem responsabili doar pentru acțiunile noastre – precum și emoțiile și gândurile noastre.Ești responsabil pentru atenuarea daunelor provocate.În cele din urmă, sunteți responsabil de iertare.Dar și mai important, sunteți responsabil pentru fericirea și liniștea voastră.

Potrivit dr. Robert Enright, un pionier în studiul științific al iertării, putem implementa un model care să ne ajute să ne iertăm pe noi înșine și pe alții.Iată care este acesta:

Pentru a începe să ierți pe oricine, trebuie să credem mai întâi că iertarea este posibilă. Trebuie, cel puțin, să acceptăm ideea că iertarea este o soluție fezabilă a problemei.”Oamenii nu ar trebui să fie forțați să ierte”, spune Enright, „cred că este important ca oamenii să fie atrași de iertare”.Așa cum am menționat, iertarea nu implică scuza pe cineva sau uitarea despre comportamentele lor din trecut. Înțelegerea acestei influențe pozitive – iar iertarea asupra emoțiilor – ne permite să privim la iertarea în lumina potrivită.

Este normal să simțiți emoții puternice în acest moment. Enright spune că există o doză de durere implicată; dar că această durere ne permite în cele din urmă să mergem mai departe.

loading...

Add comment