Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lacrimile viței de vie – remediu pentru pietre la rinichi, fiere leneşă şi afecţiuni oculare.

Picăturile de sevă ce se scurg la tăierea de primăvară a viţei de vie, sub aspectul unui lichid transparent, cu gust dulce – sălciu, sunt leacuri apreciate încă din Antichitate, pentru efectele benefice aduse sănătăţii organismului uman.

Lacrimile viţei de vie sunt considerate adevărate întăritoare de primăvară pentru sistemul imunitar, acestea conţinând viniferin, un antioxidant de 62 de ori mai eficient decât vitamina C.

Lacrimile viţei de vie
Lacrimile viţei de vie sunt un preţios medicament natural, cu proprietăţi antihemoragice, antiinflamatoare şi nontoxice. Efectul antiseptic al lichidului creşte rezistenţa ochilor şi pielii în faţa infecţiilor.,,Lacrimile” vitei de vie sunt un remediu foarte bun pentru numeroase afectiuni de ochi dar si pentru anumite boli ale organismului.

Cu seva de viţă proaspăt recoltată se ung pleoapele sau se aplică comprese pe ochii închişi, care se lasă să acţioneze timp de 15 minute. O altă variantă pentru tratarea afecţiunilor oculare constă ca în fiecare dimineaţă să se pună în palma foarte curată o cantitate suficientă de sevă cu care vor fi spălaţi ochii, prin clipire, de cel puţin 20 de ori. Tratamentul afecţiunilor oculare se urmează în fiecare an, primăvara, pe o perioadă de minimum 2 luni, fără întrerupere.

Lacrimile viei sunt utile şi în cazuri de dischinezie biliară, colecistită şi litiază biliară.  Se administrează 3 – 4 linguriţe de sevă de viţă de vie, cu o jumătate de oră înainte de masă. Se stă culcat pe partea dreaptă, timp de 10 minute. Tratamentul se urmează 5 zile la rând.

Seva viței de vie poate fi utilă și în cazul pietrelor la rinichi.Se administrează 8 – 10 linguriţe de sevă, dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru o mai mare stimulare a diurezei, remediul se poate lua cu o cantitate mică de apă de izvor.Se face o cură de o săptămână.

Pentru tratarea rănilor de orice fel şi a dermatitelor, se aplică pe zonele afectate comprese cu sevă de viţă de vie, de 2 – 3 ori pe zi, până la vindecare.

Mod de obţinere a sevei.
Seva de primăvară, sau lacrimile viţei de vie, aşa cum mai sunt cunoscute, se obţine prin tăierea cu foarfeca de vie a coardelor în diagonal – pentru a se obţine o suprafaţă de scurgere cât mai mare – şi fixarea în diagonală a unei sticluţe curate, în capătul tăiat, pentru colectarea acesteia.

O astfel de procedură de colectare a sevei se face primăvara, din momentul în care via începe să înverzească.

Este important ca seva să fie culeasă de la via care nu a fost fertilizată sau tratată chimic anterior. Produsul astfel obţinut se păstrează în sticle de sticlă, curate, închise la culoare şi închise ermetic. Temperatura ideală de păstrare este de 8 grade Celsius.De asemenea, este recomandat ca seva să fie folosită în maxim 2 săptămâni de la colectare.

Mod de administrare
Pentru întărirea sistemului imunitar, seva, foarte activă din punct de vedere terapeutic, se consumă în cantităţi mici, de maximum 50 ml. pe zi.De regulă, pentru întărirea sistemului imunitar, se administrează 1 – 2 lingurițe, din oră în oră, pe stomacul gol, dimineaţa, între orele 8 – 12.

loading...

Add comment