Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 semne ale dezechilibrului hormonal pe care majoritatea femeilor le ignoră

Hormonii sunt mesagerii chimici ai organismului care permit organelor să-și îndeplinească funcțiile. Importante pentru dezvoltarea, cresterea, repararea organismului, hormonii ajută si la procese precum digestia, metabolismul si reproducerea. Un dezechilibru hormonal poate afecta starea fizică și mentală a unei persoane.Femeile sunt deseori etichetate, deoarece prezintă schimbări hormonale mai mult decât bărbații. Este normal să experimentați modificări hormonale în corpul dvs. din cauza dietei zilnice, activități și stil de viață, indiferent de vârstă și sex.

Pentru a menține sănătatea pozitivă, totuși, veți dori să mențineți echilibrul hormonilor în sânge. În caz contrar, veți experimenta efectele secundare nedorite de a avea prea multe sau prea puțin din aceste substanțe chimice. Veți risca să dezvoltați boli care pot afecta calitatea vieții dumneavoastră și longevitatea dumneavoastră, dacă aveți modificări hormonale extreme. Iată câteva semne de dezechilibru hormonal pe care nu trebuie să le ignorați.

1. Dacă aveți probleme digestive.
Aveți episoade frecvente de sindrom de intestin iritabil? S-ar putea spune că tipurile de alimente pe care le consumați provoacă probleme de stomac cum ar fi crampe, balonare, dureri abdominale, diaree, constipație și gaze.

2. Modificări ale apetitului.
Este posibil să prezentați modificări ale apetitului atunci când aveți un dezechilibru hormonal.Puteți să simțiți o dorință mai mare de a mânca. Corpul dvs. poate produce mai mult ghrelin, de asemenea, numitși hormonul foamei, care stimulează apetitul și te conduce să-ți mărești aportul de alimente.Ați putea, de asemenea, să aveți o scădere a poftelor alimentare cu un dezechilibru hormonal. Acest lucru se întâmplă atunci când nivelul de leptină din corp, cunoscut și sub numele de hormonul de sațietate, se află în forță. Acest hormon reglează foamea. Dacă corpul tău produce prea mult din el, poate că nu ai voie să mănânci.

3. Creșteri în greutate.
Dacă câștigați greutate în ciuda uitării la ceea ce mănânci, hormonii dumneavoastră ar putea fi dezechilibrați. La o anumită vârstă, aveți tendința să câștigați în greutate sau să încercați să pierdeți kilograme. Acest lucru se întâmplă în ciuda a ceea ce faceți pentru a menține greutatea în afara acestei stări.

4. Dureri de cap frecvente.
Durerile de cap hormonale și migrenele rele pot fi ușor ușurate cu medicamente pentru durere peste-contra. Cu toate acestea, dacă vă confruntați în permanență cu dureri de cap până la punctul în care nu vă puteți ridica de pe pat, este posibil să trebuiască să luați un tratament de la medic. O mulțime de femei suferă de această condiție atunci când nivelul lor de estrogen scade.

5. Pierderi de memorie.
Femeile aflate în stadiul perimenopauzei și menopauzei sunt cele mai predispuse la ceață, deoarece nivelul lor de estrogen este în scădere. De fapt, femeile sunt de trei ori mai expuse riscului de a dezvolta boala Alzheimer pe masura ce devin mai in varsta din cauza acestui dezechilibru hormonal, potrivit neurologului Karyn Frick.

6. Apariția acneei.
Apariția acneei este un lucru daca aveti o rutina nesanatoasa de ingrijire a pielii. Dar acneea cronică care apare de mai multe ori, chiar dacă aveți obiceiuri bune de îngrijire a pielii, poate fi un semn al unui dezechilibru hormonal. Acest lucru se întâmplă deoarece există o creștere a testosteronului în sistemul dumneavoastră. Acest hormon poate stimula producerea excesului de ulei care poate determina celulele moarte ale pielii să vă înfunde porii.Este posibil să aveți nevoie să aplicați corticosteroizi sau prednison pentru a controla acneea. S-ar putea să fiți nevoit să verificați problemele hormonale cum ar fi sindromul ovarului polichistic (PCOS), deoarece unul dintre simptomele acestei afecțiuni este prea multă acnee.

7. Probleme cu somnul.
Calitatea somnului este atat de rea, incat te trezesti simtindu-te mai obosit decat atunci când te-ai culcat? Dacă răspunsul dvs. este da la toate acestea, atunci este posibil să suferiți de un dezechilibru hormonal.Acest lucru se întâmplă atunci când există o scădere a nivelului de estrogen.

loading...

Add comment