Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
semne-zahar

6 semne importante care apar în corp, atunci când se consumă prea mult zahăr

Chiar dacă zahărul în ultima vreme a câștigat o reputație destul de proastă, adevărul este că el este o sursă vitală de energie.Și nu putem nega, că este și delicios.Cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât vei avea mai multă poftă de el. Zahărul, mai ales în cantități mari, este cu adevărat rău pentru sănătate și poate duce la complicații.Vă expune unui risc crescut de diabet, boli de inimă și alte boli cronice.

Desertul ar putea fi partea preferată a mesei pentru mulți dintre noi, dar îți crește enorm aportul de zahăr. Toate delicatesele precum prăjiturile, ciocolata, brownies-urile, gogoșile și multe altele sunt toate încărcate cu zahăr.Există câteva semne clare pe care corpul tău le dă atunci când consumi prea mult zahăr. Aceste semne de avertizare pot fi un semnal roșu pentru a reduce consumul de zahăr. Citiți mai departe pentru a afla astfel de semne care indică faptul că consumați prea mult zahăr.

1.Îmbătrânirea prematură a pielii.
Consumul excesiv de zahăr poate cauza deteriorarea pe termen lung a proteinelor pielii, colagenului și elastinei, ducând la apariția ridurilor premature și a îmbătrânirii.Aportul ridicat de zahăr declanșează secreția de androgeni care duce la acnee. De asemenea, contribuie la producerea excesivă de ulei și la inflamație. Așadar, nu da vina pe rutina ta de îngrijire a pielii și ține cont de consumul de zahăr pentru o piele sănătoasă.

2.Stari dese de oboseală.
Un nivel crescut de zahăr în dieta ta poate scădea nivelul de energie.Când consumați alimente bogate în zahăr, nivelul de energie crește brusc, urmat de o scădere bruscă a energiei. Deoarece majoritatea alimentelor bogate în zahăr au deficit de nutriție, nivelul de energie nu durează mai mult.Dacă mănânci mult zahăr înseamnă, de asemenea, că este probabil să nu mănânci suficiente proteine ​​și fibre, ambele importante.

3.Creșterea necontrolată în greutate.
Zahărul este plin de non-nutrienți și se depozitează imediat în buzunarele de grăsime ale corpului. Îți poate încurca metabolismul, pe lângă faptul că te face mai puțin activ. Corpul tău are un timp mai greu de gestionat aportul de zahăr și este forțat să îl depoziteze în organism.Acesta este cel mai frecvent efect secundar al consumului de prea mult zahăr.Mulți oameni evită complet zahărul pentru a pierde în greutate.

4.Hipertensiune arterială.
Zahărul poate crește tensiunea arterială.Diverse studii au evidențiat efectul zahărului asupra tensiunii arteriale. Trebuie să vă controlați aportul de zahăr pentru a evita hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este, de asemenea, o cauză principală a bolilor cardiovasculare.

5.Zahărul slăbește sistemul imunitar,
Știați că 70% din sistemul nostru imunitar se află în intestin și este susținut de bacterii intestinale benefice? Prin urmare, este important să păstrați un echilibru al bacteriilor bune. O dietă bogată în zahăr, totuși, va hrăni bacteriile și drojdia mai puțin dorite și, în consecință, va afecta cât de bine funcționează sistemul imunitar.

6.Insomnii.
Ciclurile noastre de somn și calitatea somnului sunt reglate de lumina și temperatura camerei, precum și de controlul glicemic.Consumul de alimente cu zahăr noaptea târziu ar putea duce la o creștere a energiei într-un moment în care ar trebui să ne concentrăm pe încetinirea încetinirii și pregătirea corpului pentru odihnă.Dacă sunteți o persoană care are probleme cu somnul, atunci ar putea ajuta să reduceți zahărul din dieta dvs.Potrivit unui studiu pe 300 de studenți, publicat în august 2019 în American Journal of Lifestyle Medicine, calitatea slabă a somnului este în mod semnificativ legată de consumul mai mare de zaharuri adăugate.

Zahărul poate fi o soluție temporară ca un plus de energie, dar consumul excesiv poate duce la probleme grave de sănătate care adesea nu sunt observate imediat.De aceea este foarte important să găsiți un echilibru în dieta dvs. zilnică.

loading...

Add comment