Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un antrenament de 5 minute care vă poate face durerea de la nivelul gâtului și spatelui să dispară

Așezatul în fața computerului la locul de muncă, vizionatul televizorul acasă și folositul telefonul sunt toate acțiunile care afectează sever gâtul și spatele.De fapt, aproximativ 45% dintre persoanele care muncesc au suferit de cel puțin o dată în viața lor de un gât rigid.Din fericire, există câteva exerciții simple pe care le puteți face pentru a vă ajuta să scăpați de durere rapid și fără tratament suplimentar. Ca să rămânem sănătoși și să nu ne mai confruntăm cu dureri de gât și spate, am dori sa impartasim un plan de antrenament cu dumneavoastra, care reduce durerile in doar 5 minute.

Pasul 1: Relaxați-vă mușchii gâtului.


Poziția inițială: stați înttr-o poziție confortabilă cu coloana vertebrală.
Puneți ambele mâini la baza craniului.Lăsați bărbia să coboare spre piept. Aplicați cu grijă o presiune pe cap cu mâinile până când simțiți o întindere în partea din spate a gâtului.
Durată: 30 de secunde

Pasul 2: Îmbunătățiți mobilitatea umărului.


Poziția inițială: stați confortabil într-un scaun sau pe podea, cu coloana vertebrală dreaptă.
Aduceți brațul stâng la urechea stângă și îndoiți-l la cot cu palma spre spate.ndoiți-vă brațul drept la cot, astfel încât partea din spate a mâinii dvs. să fie îndreptată spre spate.Păstrați-vă spatele drept, extindeți-vă pieptul și încheiați-vă mâinile împreună în spatele dvs.Asigurați-vă că simțiți o întindere în brațe și piept.
Durată: 30 de secunde pe fiecare parte.

Pasul 3: Creșteți fluxul de sânge către gât.


Poziția inițială: Stând pe podea, cu coloana vertebrală dreaptă, cu brațele la o parte și cu picioarele în umăr.
Țineți brațele drepte, trageți ușor umerii până la urechi și țineți-i acolo pentru câteva secunde.Coborâți umerii înapoi și repetați exercițiul.
Durată: 30 de secunde.

Pasul 4: Eliberați-vă mușchii brațului.


Poziția inițială: Stați drept cu partea stângă spre perete și cu piciorul stâng în fața celui drept.
Întoarceți-vă capul înapoi peste umărul stâng.Ridicați ușor brațul stâng pe umăr, rotiți corpul superior și puneți palma pe perete în spatele dvs. la înălțimea umerilor.Ridicați ușor brațul stâng pe umăr, rotiți corpul superior și puneți palma pe perete în spatele dvs. la înălțimea umerilor.Deschideți ușor pieptul până când simțiți o întindere în mușchii umerilor și pieptului stâng.
Durată: 30 de secunde pe fiecare parte.

Pasul 5: Lucrați la postură.


Poziția inițială: stați confortabil într-un scaun sau pe podea, cu spatele drept, cu umerii ușor în spate și cu capul văzând drept înainte.
Luați cele două degete de pe brațul aceleiași părți în care vă confruntați cu cele mai multe dureri și le așezați pe bărbie.Ținând degetele pe bărbie, trageți în față cât de departe puteți și țineți acolo pentru câteva secunde.Apăsați ușor pe bărbie cu degetele, împingeți-o până înapoi pentru a crea o barbă dublă.Țineți poziția pentru câteva secunde, apoi repetați exercițiul.
Durată: 30 de secunde.

Pasul 6: Îndepărtați spasmele musculare.


Poziția inițială: stați într-o poziție confortabilă cu coloana vertebrală dreaptă.
Ridicați-vă mâinile în sus, îndoiți-vă coatele și plasați-vă palmele împreună deasupra capului.Ținând fața paralelă cu podeaua, rotiți-vă capul în partea stângă.Țineți câteva secunde, apoi rotiți ușor capul spre dreapta.Țineți poziția pentru câteva secunde, apoi întoarceți din nou capul spre stânga.
Durată: 30 de secunde.

Pasul 7: Întăriți-vă umerii.


Pozitia initiala: Stati pe podea cu picioarele latimea de umar si cu bratele in lateral.
Ridicați-vă mâinile deasupra capului, îndreptați-vă coatele și plasați-vă palmele împreună.Ținând brațele drepte, întindeți coloana vertebrală în sus și mențineți poziția timp de câteva secunde.Coborâți încet brațele, îndoiți coatele și le puneți în spatele dvs. în timp ce încercați să vă desenați cât mai mult posibil lamele umărului.Țineți câteva secunde, apoi ridicați din nou brațele.
Durata: 1 minut.

Aveți grijă și faceți toate aceste exerciții încet, fără mișcări bruște. Dacă durerea se agravează atunci când lucrați, opriți-vă imediat și consultați-vă medicul.

loading...

Add comment