Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceaiul de coada calului ajuta la eliminarea acidului uric

Coada calului este o plantă organică populară folosită în orice, de la ceai și medicamente până la produse pentru păr. De la grecii antici, oamenii au folosit coada calului pentru nenumăratele sale beneficii naturale și este folosită și astăzi.

Coada-calului a fost folosită pentru aproape orice. Oamenii l-au folosit pentru a trata o mare varietate de afecțiuni de sănătate, inclusiv oase slabe, degerături, gută, acnee, pietre la rinichi și picior de atlet. Foarte puține substanțe pot fi utilizate pentru a trata la fel de multe afecțiuni de sănătate precum coada calului. Lista utilizărilor ar putea continua și continua, dar iată câteva dintre cele mai frecvente utilizări pentru coada calului:
Cresterea parului;
Durere de gât;
Probleme ale vezicii urinare, cum ar fi infecțiile tractului urinar;
Acnee și alte pete ale pielii;
Sângerări abundente, inclusiv sângerări nazale și perioade menstruale;
Probleme respiratorii;

Are efect diuretic
Prin conţinutul bogat în bioxid de siliciu, saponină, flavonozide şi uleiuri esenţiale, coada-calului are acţiune diuretică.

Bogat în uleiuri volatile, care îi imprimă o acţiune antimicrobiană, şi săruri de potasiu, ceaiul de coada-calului se foloseşte ca antiseptic şi diuretic în boli de rinichi. Ajută la tratarea pietrelor la rinichi, în special în cazul pietrelor formate din acid uric, asociate, de regulă, și cu apariţia gutei.

În general, pietrele la rinichi provenite din acidul uric se formează atunci când excreția acidului uric în urină este scăzută.O infuzie de coada-calului va curăţa organismul de toxine şi va ajuta, totodată, la eliminarea excesului de apă. Se prepară din 2 linguri de plantă uscată la 1 cană cu apă fiartă şi se beau 2 căni pe zi.

Protejează stomacul
În tulburările digestive, ceaiul din coada-calului combate aciditatea crescută şi are beneficii în ulcerul gastric. Ceaiul se prepară din 4-5 linguriţe de plantă mărunţită la 1,5 litri de apă.Se lasă la fiert 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni în cursul zilei.

loading...