Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
lumina

În timpul slujbei Sfintei Liturghii o cameră video a surprins lumina dumnezeiască din Sfântul Potir

Pe pagina de socializare a diaconului Ciprian Bocsa a fost postată o fotografie în care a fost surprinsă lumina dumnezeiască.În momentul slujbei, nici preoții, nici cel care a făcut fotografia nu au observat nimic deosebit.Doar după ce filmul a fost developat, s-a văzut lumina din sfantul potir.

„La slujba Sfintei Liturghii cântam: Am vazut Lumina cea adevarata, am primit Duhul cel ceresc, am aflat credinta cea adevarata, Nedespartitei Sfintei Treimi inchinandu-ne”, a mai scris diaconul Ciprian Bosca.

În tradiția Bisericii Creștine, Sfânta Liturghie este interpretată ca un moment în care timpul și spațiul nu există, ci credincioșii participanți ajung în comuniune cu divinitatea.Sfânta Liturghie este slujba principală și centrală a Bisericii Ortodoxe.Este cea mai importantă slujbă,în care Hristos Însuşi vine, în puterea Duhului Sfânt, în mijlocul nostru pentru a ni se dărui în Sfânta Împărtăşanie şi pentru a ne uni în Trupul Său, Biserica, facându-ne părtaşi Împărăţiei lui Dumnezeu.Este foarte important ca înainte să participe la slujba, fiecare creștin să înțeleagă cât de cât semnificația Sfintei Liturghii și de ce este așa de importantă această slujbă.

Sfânta Liturghie este cea mai importantă slujbă în cadrul căreia creştinii pot cere coborârea milostivirii lui Dumnezeu peste cei vii.De aceea,lumina dumnezeiască s-a arătat la această slubă.Toată lumea a rămas suprinsă de această imagine.

Lumina dumnezeiască se spune că devine vizibilă doar pentru cei curați cu inima.Ea straluceste si in prezent, insa din cauza pacatelor noastre, ea ramane ascunsa.Lumina dumnezeiască nu era una care venea din exteriorul lui Hristos, ci era lumina Sa însăşi, pentru că El însuşi,este lumină. La această lumină a devenit părtaş şi trupul.Hristos, prin umanitatea Sa,îşi arată dumnezeirea, lumina,strălucirea și slava Sa dumnezeiască.

Credința nu este doar o noțiune pe care unii oameni o păstrează în vremuri grele.Ea este un element important pentru întreaga viață umană de pe pământ.Credința este cea care ne ajută să trecem, luminând calea în vremuri de întuneric, ajutându-ne să ne dea putere în vremuri de slăbiciune. Fără credință,noi nu suntem nimic.

Trebuie să fim pregătiți să luptăm pentru a ne menține credința în timpul furtunilor vieții care vor încerca să ne deraieze. De fapt, pe măsură ce ne păstrăm credința în Dumnezeu, aceasta ne va susține prin cele mai grele încercări, pentru slava lui Dumnezeu.

loading...

Add comment