Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Hreanul, un aliment excelent pentru creier, inima si oase despre care sigur nu știați

Hreanul este destul de bine cunoscut pentru aroma sa puternică și ascuțită. El a fost folosit pentru a trata o serie de afecțiuni și probleme de sănătate de-a lungul secolelor. Gustul picant gustos este faimos. Dar, pregătit corect, nu numai că adaugă un supliment special la mâncare, dar aduce cu el numeroase beneficii pentru sănătate. Rădăcina de hrean este cel mai utilizat pe scară largă ca și condiment în preparate din pește sau carne și în sandvișuri. Expunerea la aer îi modifică proprietățile, cauzând pierderea pungenței sale și devenind gust amar neplăcut. Pe lângă diferitele sale utilizări culinare, este, de asemenea, benefică pentru sănătatea dvs. în mai multe moduri.

Beneficiile hreanului pentru sănătate

Cercetarea științifică a demonstrat de-a lungul anilor că hreanul oferă mai multe beneficii pentru sănătate. De fapt, aceasta a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata o serie de afecțiuni. Unele dintre beneficiile sale comune pentru sănătate sunt prezentate mai jos.

1. Protejeaza impotriva cancerului.
Rădăcinile hreanului conțin cantități mari de glucozinolat, care reduc riscul anumitor tipuri de cancer. Acest compus stimulează abilitatea ficatului de a detoxifia substanțele cancerigene care ar putea provoca tumori. Pe lângă prevenirea formării de noi tumori, glucozinolații blochează, de asemenea, creșterea tumorilor care pot exista deja în organism. Acestea sunt antibiotice puternice care ameliorează infecțiile prin stimularea fluxului sanguin în zona afectată și prin eliminarea deșeurilor. Glucosinolații și derivații lor asigură protecție împotriva cancerelor de colon și rectal. Hreanul procesat oferă avantaje mai mari împotriva cancerului.

2. Tratamentul infecțiilor sinusale.
Infecția sinusală este cauzată de acumularea de mucus în sinusuri, ceea ce creează un mediu ospitalier pentru ca bacteriile rele să prospere și este destul de dureros. Compușii volatili prezenți în hrean împiedică această acumulare prin subțierea mucusului vechi. Astfel, dacă sunteți predispus la infecții ale sinusurilor și ale căilor respiratorii superioare, puteți lua o jumătate de linguriță de sos de hrean dimineața și la prânz și încercați să nu beți nimic 10 minute după. Aceasta va elimina imediat sinusurile. Hreanul ameliorează, de asemenea, simptomele de gripă, răceală și congestie.

3. Tratamentul infecțiilor tractului urinar.
Proprietățile antibiotice și diuretice ale hreanului stimulează producerea de urină. Aceasta leguma contine anumite substante chimice care confera efecte antibiotice in vezica urinara. Anumite enzime prezente în ea împiedică acumularea de toxine, accelerând astfel înfundarea bacteriilor și a altor agenți inflamatori prezenți în vezică. Hreanul poate vindeca infecțiile tractului urinar și poate elimina pietrele la rinichi prin detoxifierea sistemului.

4. Ameliorarea durerii.
Hreanul poate ameliora durerea prin stimularea fluxului de sânge la suprafața pielii și dedesubt. Astfel, se poate aplica pe articulații și pe mușchii umflați pentru ameliorarea durerii. Când este masat pe părțile afectate ale corpului, poate ameliora și simptomele de gută sau artrită.

5. Sănătatea dentară.
Efectele intense de stimulare a hreanului pot ajuta la tratarea paradontozei când este mestecat. Consumul rădăcinilor de hrean ca medicamente naturale pentru a vindeca durerile de dinți, pentru a vă întări gingiile. Deoarece hreanul ras este prea picant atunci când îl mesteci, îl puteți amesteca cu morcovul ras, pentru al face mai plăcut.

6. Stimulează sistemul imunitar.
Hreanul are un continut ridicat de vitamina C, care este un puternic antioxidant. Tratează infecțiile virale și sporește imunitatea. Împiedică inflamarea și infecția prin eliminarea radicalilor liberi nocivi din corp.

7. Bun pentru inima.
Hreanul conține și potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

8. Previne căderea părului.
Hreanul este eficient in prevenirea caderii parului. Ajută la regenerarea rădăcinilor părului prin îmbunătățirea circulației la nivelul scalpului. Puteți să pregătiți o pastă din hrean și să-l frecați de scalp sau să-l utilizați sub forma unei loțiuni.

9. Tratamentul matretii.
Un amestec de hrean și oțet a fost dovedit a fi eficient în a scăpa de mătreață.

În final, putem concluziona că planta picantă este destul de bogată în ceea ce privește valoarea nutritivă. Pe lângă faptul că este o sursă importantă de vitamină C, conține compuși fitochimici, antioxidanți, sodiu, fier, mangan, zinc, magneziu, potasiu, vitamine complexe B, vitamina A, fibre, proteine, cupru și calciu.

loading...

Add comment