Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
macerat-de-ceapa

Macerat de ceapă în vin roșu, elixir pentru curățarea și întărirea arterelor

În bucătăria veche ceapa era un element comun, o necesitate pentru fiecare fel de mâncare.Pe scurt, un dar magic al naturii și istoriei, cultivat pe soluri vulcanice, proaspete, profunde, bogate mai ales în potasiu, studiat de pedologi din întreaga lume pentru a le urmări originile și a justifica compoziția nobilă, deosebit de fertilă, reprezintă un adevărat elixir de viață lungă.

Ceapa previne atacurile de cord si bolile cardiovasculare, are proprietati antibiotice si antioxidante.Totodată conține „tioli”, compuși organici naturali care contracarează acumularea de sedimente de grăsime în sânge, curățându-l de lipoproteinele care poluează și întăresc arterele.În plus, este indicat ca remediu pentru bolile de piele, dă alinare în caz de răceală și gripă, tonifică venele și arterele.Ceapa are o mulțime de componente sănătoase.

Ceapa combinată cu vinul are anumite efecte antioxidante, care pot proteja inima și hipertensiunea. Ceapa conține o substanță numită prostaglandina A, care poate reduce vâscozitatea sângelui și lipidele din sânge. De fapt, printre rețetele populare, există zicala de a bea suc de ceapă pentru a preveni bolile de inimă.În al doilea rând, efectul antioxidant al vinului roșu este de asemenea recunoscut pe scară largă.Mai mult decât atât, beneficiile vinului roșu sunt duble. Nu numai că poate îmbunătăți conținutul de colesterol bun din sânge, dar poate și împiedica lipirea trombocitelor de peretele arterial. Ambele efecte ajută la prevenirea aterosclerozei coronariene și a bolilor coronariene.

Cum se face maceratul de ceapă în vin roșu.
Avem nevoie de 4 cepe roşii, 1 litru de vin roșu de casă natural și 150 ml de miere.

Se taie cepele roșii cât mai mărunt și se adaugă într-un borcna de sticlă.Apoi se adaugă peste ceapa tocată,vinul roșu și mierea.Se închide borcanul ermetic și se lasă 7 zile la macerat. Se agita periodic, iar după o săptămână preparatul se strecoară.Se păstrează la frigider și se consumă câte o lingură pe zi.Se recomandă înainte de a începe să se consume maceratul, să se ceară părerea unui medic pentru a nu exista niciun fel de reacții adverse.

Proprietățile antiinflamatorii puternice ale acestui amestec pot ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale crescute și la protejarea împotriva cheagurilor de sânge.Un studiu arată că quercetina, un antioxidant prezent în ceapă, luptă împotriva inflamației și întărește sistemul imunitar.

loading...

Add comment