Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
rinichi

12 Semne alarmante că Rinichii tăi pot fi în PERICOL

Rinichii sunt organe esențiale pentru sănătatea noastră generală, deoarece au rolul de a filtra deșeurile și fluidele în exces din sânge. Atunci când funcția rinichilor este afectată, pot apărea probleme grave de sănătate. Este important să recunoaștem semnele de avertizare că rinichii noștri ar putea fi în pericol. Iată 12 semne alarmante la care ar trebui să fim atenți:

1.Schimbări în Urinare: Fii atent la orice schimbare în obiceiurile tale de urinare. Acestea pot include urinare frecventă, în special pe timp de noapte, dificultăți la urinare sau prezența sângelui în urină.

2.Oboseală: Boala renală cronică poate duce la anemie, ceea ce poate provoca oboseală și slăbiciune.

3.Umflături: Disfuncția renală poate cauza acumularea de lichide în corp, ceea ce duce la umflături la nivelul gleznelor, picioarelor, feței sau mâinilor.

4.Erupții Cutanate sau Mâncărime: Atunci când deșeurile se acumulează în sânge din cauza funcției renale slabe, pot apărea probleme ale pielii, cum ar fi erupții cutanate și mâncărime severă.

5.Urină Spumoasă: Dacă urina ta pare spumoasă, acest lucru poate indica prezența unei cantități crescute de proteină, semn al unor probleme renale.

6.Hipertensiune Arterială: Rinichii joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arterială necontrolată poate duce la leziuni renale și, invers, probleme renale pot contribui la tensiunea arterială crescută.

7.Gust Metalic Constant: Un gust metalic persistent în gură poate fi un simptom al disfuncției renale.

8.Scurtarea Respirației: Anemia cauzată de boala renală poate duce la lipsă de oxigen în organism, ceea ce poate provoca dificultăți de respirație și probleme de concentrare.

9.Grețuri și Vărsături: Problemele renale pot duce la acumularea de produse deșeuate în sânge, ceea ce poate cauza grețuri și vărsături.

10.Durere în Zona Lombară: Durerea în zona rinichilor, adesea descrisă ca o senzație de amorțeală sau disconfort sub coaste, poate fi un semn de pietre la rinichi sau infecții.

11.Schimbări în Apetit: Boala renală poate afecta pofta de mâncare și poate provoca un gust metalic în gură, ceea ce face mâncarea mai puțin plăcută.

12.Dificultăți în Somn: Funcția renală afectată poate duce la tulburări de somn, cum ar fi insomniile și sindromul picioarelor neliniștite.

Dacă experimentezi oricare dintre aceste semne sau simptome, este crucial să consulți un profesionist medical pentru evaluare și diagnostic. Detectarea timpurie și gestionarea adecvată a problemelor renale pot ajuta la prevenirea deteriorării ulterioare și la îmbunătățirea stării tale generale de sănătate și calitatea vieții.

loading...

Add comment