Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Trezirea în mijlocul nopții poate însemna că sunteți foarte stresat

De câte ori nu ne-am trezit în mijlocul nopții, întrerupându-ne somnul? Mai multe studii arată că una dintre cauzele posibile este creșterea nivelului de hormon de stres. Știm că ritmul actual al vieții este foarte stresant și tot timpul ne îndreptăm de la un loc la altul, încercând să îndeplinim o gramada de activități care abia ne lasă să respirăm.

Atunci când corpul este expus la perioade lungi de tensiune, hipotalamus emite o alarmă care cauzează semnale nervoase pentru a semnala organismului să elibereze substanțe cum ar fi adrenalina și cortizolul, un hormon care are un efect negativ asupra memoriei și productivității.

În doze moderate, cortizolul are efecte pozitive asupra organismului, cum ar fi ajutorul pentru controlul tensiunii arteriale și a sistemului imunitar, precum și echilibrarea efectului insulinei pentru a menține nivelul adecvat al zahărului din sânge.

Dar in doze mari poate produce repercusiuni: crește riscul retenției de lichide, încetinește metabolismul și provoacă o senzație de oboseală. Pentru a reduce producția de cortizol există mai multe metode care pot ajuta și aici vom prezenta unele dintre ele.

1. Exercițiu

fată care rulează

Putine lucruri pot scadea stresul la fel de mult ca exercitiile obisnuite, ajuta la intarirea masei musculare si produce substante cum ar fi dopamina si serotonina care ajuta la reducerea depresiei si anxietatii.

2. Evitați lumina

Lumina afectează în mod direct ceasul nostru biologic și fiind constant expus ecranelor luminoase ale dispozitivelor electronice nu ajută la relaxare și, prin urmare, la un somn linistit.

3. Hidratare

Asigurați-vă că beți cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a rămâne hidratat pe parcursul zilei și pentru a vă menține nivelul scăzut al cortizolului.

4. Meditează

A fi relaxat este cel mai bun mod de a reduce nivelurile de cortizol din organism. Pentru aceasta vă puteți ajuta cu exerciții de respirație și muzică ușoară care vă va vor conduce treptat într-o stare de liniște.

5. Consumați suplimente și plante

Minerale precum magneziu, crom, zinc, vitamine B, antioxidanți și plante, cum ar fi sunătoare, ovăz și musetel, ajuta la reducerea stresului.

loading...

Add comment