Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mersul desculț vindecă organele vitale. Vezi câtă viață se ascunde în tălpile tale

Actul simplu de a merge desculți oferă atât de multe beneficii care adesea sunt trecute cu vederea de către societate, împingând importanța purtării pantofilor în orice moment.Potrivit dr. Mercola, mersul cu picioarele atingând pământul permite organismului să absoarbă electroni negativi prin Pământ, ceea ce ajută la stabilizarea ritmului zilnic de cortizol și la crearea unui mediu bioelectric intern echilibrat.Am pierdut o mare parte din legătura noastră cu Mama Pământ din cauza vieții moderne, dar încercarea de a merge pe jos desculț poate oferi organelor vitale mai multe beneficii decât credeți.Iată câteva dintre beneficii:

Reduce durerea și tulburările de somm.
În acest studiu, doisprezece persoane au dormit pe un strat conductiv pentru saltele care a imitat efectele somnului direct pe Pământ timp de opt săptămâni. Toți participanții s-au plâns de durere, stres și probleme de somn. După perioada de testare, oamenii de știință au descoperit o reducere considerabilă a nivelului lor de cortizol și toți subiecții au raportat că durerile, stresul și tulburările de somn au fost fie mult reduse, fie au dispărut în întregime.

Întărește sistemul imunitar.
Cercetatorii au descoperit ca mersul pe jos desculț poate de fapt duce la scaderea numarului de celule albe din sange si cresterea numarului de celule rosii din sange, indicand un raspuns imun pozitiv.

Reduce riscul de boli cardiace.
Conform unui studiu publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară, pământul crește încărcătura de suprafață a celulelor roșii din sânge. Acest lucru are ca rezultat reducerea aglomerării în celule, care, prin urmare, diminuează grosimea sângelui. Având în vedere că viscozitatea ridicată a fost direct legată ca factor de risc la bolile de inimă, împământarea, prin urmare, reduce semnificativ riscul de apariție a bolilor de inimă.

Reglează sistemul nervos, reducând simțurile de anxietate și stres.
Mergând în general, puteți ajuta la reglarea emoțiilor și la echilibrarea sistemului nervos, dar lăsarea corpului în contact cu solul scade direct anxietatea și stresul.

Reduce durerile de cap.
Migrenele au fost legate în unele cazuri de expunerea prelungită la radiații și, de vreme ce pământul literalmente motivează corpul și reduce radicalii liberi, poate atenua și durerile de cap.

loading...

Add comment