Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Beneficiile uimitoare ale consumului de banane

Dacă sunteți printre persoanele care se bucură de gustul bananelor, acum veți afla mai multe motive pentru a le consuma. Bananele pot fi cunoscute pentru că sunt populare în rândul maimuțelor și sunt destul de delicioase. Dar au mult mai multe beneficii de oferit decât cei mai mulți oameni știu.Iată câteva dintre cele mai bune beneficii ale consumului acestui fruct galben gustos.

Bananele conțin trei zaharuri și fibre naturale, oferind o stimulare instantanee, susținută și substanțială a energiei.Cercetările au arătat că numai două banane oferă suficientă energie pentru a face un antrenament anevoios de 90 de minute. Nu este surprinzător faptul că banana este fructul numărul unu printre cei mai importanți atleți din lume.

Dar o creștere a energiei nu este singura modalitate prin care o banană ne poate ajuta să rămânem în formă. Acesta poate, de asemenea, să ajute și să depășească sau să prevină un număr considerabil de boli și disconforturi, deci este necesar să adăugăm o dietă zilnică.

Potrivit unui studiu recent realizat de MIND în rândul persoanelor care se confruntă cu dificultăți de depresie, mulți oameni s-au simțit semnificativ mai bine după consumarea de banane. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că bananele conțin un tip de proteină care se transformă în serotonină, cunoscută pentru faptul că are efecte relaxante, îmbunătățind starea noastră de spirit și oferind un sentiment de a fi „mai fericit”.

Sunt bune pentru anemie.
Bananele conțin o cantitate bună de fier, care stimulează producția de hemoglobină în sânge și ajută în cazurile de anemie.

Scad tensiunea aterială.
Acest fruct tropical unic conține cantități mari de potasiu și nu de sare, ceea ce îl face perfect pentru a combate tensiunea arterială. Este suficient de important ca Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente să fi permis industriei de banane să facă declarații corespunzătoare cu privire la beneficiile fructului în reducerea riscului de tensiune arterială și accidente vasculare cerebrale.

Îmbunătățește funcțiile creierului.
200 de studenți de la Școala Twickenham (Middlesex) (Anglia) au primit ajutor în timpul examenului din acest an prin consumul de banane la micul dejun, la jumătatea dimineții și pe un test de creștere a capacității creierului. Cercetările au arătat că potasiul conținut în fruct poate ajuta la învățare, oferindu-le o mai mare vigilență.

Constipație.
Conținutul ridicat de fibre, cum ar fi cel descoperit în banane ca parte a dietei, poate ajuta la restabilirea acțiunii normale a intestinelor, ajutând la depășirea problemelor de constipație fără a recurge la laxative.

Mahmureală.
Una dintre cele mai rapide căi de a vindeca o mahmureală este să faci o felie de pâine cu banane, îndulcită cu miere. Banana calmeaza stomacul si, prin adaugarea de miere, restabileste continutul de zahar din sange, in timp ce laptele calmeaza si rehidrataza sistemul biologic.

Arsuri la stomac.
Bananele au un efect antacid natural asupra corpului, deci dacă suferiți de arsuri la stomac, mâncați o banană pentru a ușura relieful.

Mușcături de țânțar.
Înainte de a apela la crema de țânțari, încercați o abordare mai naturală prin frecarea zonei afectate cu interiorul unei coajă de banane. Pentru mulți oameni este surprinzător de reușită în reducerea umflăturilor și iritațiilor.

Tulburări ale sistemului nervos.
Bananele sunt bogate în vitamine complexe B care ajută la calmarea sistemului nervos.

Ulcer.
Banana este folosită ca un aliment alimentar împotriva tulburărilor intestinale datorită texturii sale frumoase și netede. Este singurul fruct brut pe care îl puteți mânca fără suferință în multe cazuri cronice. De asemenea, neutralizează aciditatea în exces și reduce iritarea prin acoperirea mucoasei stomacului.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care consumarea unei banane este adesea văzută ca un remediu natural pentru multe necazuri. Atunci când îl comparați cu un măr , acesta are de patru ori proteina, de două ori mai mulți carbohidrați, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai mult vitamina A și fier și de două ori mai multe alte minerale și vitamine. Este, de asemenea, abundent în potasiu și este una dintre cele mai bune alimente care există.Bananele trebuie să fie motivul pentru care maimuțele sunt atât de fericite tot timpul!

loading...

Add comment