Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 lucruri care se întâmplă în corpul tău dacă renunți la sucurile acidulate

Cu atâtea probleme de sănătate în creștere, oamenii au început să pună la îndoială ceea ce le provoacă în primul rând. Este stresul? Dietă? Lipsa de exercitiu? Epuizare psihică? Toți acești factori joacă un rol în declinul sănătății umane, dar creșterea consumului de zahăr ar putea fi, fără îndoială, unul dintre cei mai mari vinovați. Pentru a face produsele să aibă un gust mai bun, companiile adaugă zahăr la aproape totul acum.Dacă te uiți la eticheta produselor de la sosuri chiar și la unele legume conservate, probabil vei vedea zahărul enumerat ca unul din ingrediente. Zahăr face produsul să provoace dependență; prin urmare, oamenii vor dori să-l cumpere.

Un produs în particular, totuși, conține atât de mult zahăr, încât pare aproape că este criminal să îl vândă oamenilor. Credeți sau nu, Coca Cola a fost inițial inventat ca un medicament pentru a vindeca boli cum ar fi indigestie, impotență, dureri de cap și chiar tulburări psihiatrice. Cu toate acestea, industria a luat o întorsătură întunecată și, ironic, face opusul vindecării oamenilor.

Un studiu de 20 de ani pe 120.000 de bărbați și femei a constatat că cei care și-au sporit consumul de băuturi zaharoase au câștigat mai mult în greutate decât persoanele ale căror aporturi au rămas aceleași. Alte studii au descoperit o legătură între băuturile zaharoase și obezitate la copii.Persoanele care consumă 1 până la 2 doze sau mai multe de băuturi răcoritoare pe zi au un risc de 26% mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 decât cei care au le rar. Riscul crește și mai mult la adulții tineri.Un studiu care a urmat 40.000 de bărbați timp de douăzeci de ani a constatat că cei care au media unei băuturi dulci pe zi au avut un risc de 20% mai mare de a avea sau de a muri de un atac de cord decât bărbații care le consumau rar.Un alt studiu efectuat la femei a arătat rezultate similare.Un studiu de 22 de ani a 80.000 de femei a constatat că persoanele care au avut o băutură dulce pe zi au avut un risc de 75% mai mare de a dezvolta gută decât femeile care nu beau băuturi răcoritoare deseori. Rezultatele au fost similare la bărbați.

Riscurile de sănătate enumerate mai sus sunt doar câteva dintre ele. În realitate sunt mult mai multe.Corpurile noastre nu au fost proiectate să proceseze atât de mult zahăr dintr-o dată. Ea face mare presiune asupra ficatului, stomacului și a altor organe. În articolul de mai jos, vom trece peste ceea ce se întâmplă cu corpul tău când renunți la băuturi dulci.

1. Sănătatea inimii se va îmbunătăți.
Un studiu realizat de Universitatea Harvard din 2012 a constatat că consumul de băuturi zaharoase a crescut riscul unei persoane de a dezvolta boli cronice de inimă. Un alt studiu din 2011 a constatat că băuturile zaharoase măresc tensiunea arterială, crescând-o cu cât beți mai mult. Scăderea consumului de sodă cu o singură băutură pe zi poate duce la ameliorarea tensiunii arteriale și a sănătății inimii.

2. Îmbunătățirea memoriei și capacității de concentrare.
În timp ce mulți oameni ajung pentru o băutură răcoritoare pentru a le da energie și pentru a le ajuta să se descurce în timpul zilei de muncă sau de școală, consecințele consumării atât de mult zahăr depășesc cu mult beneficiile. Un studiu a constatat că consumul de zahăr în mod regulat pe parcursul mai multor ani ar putea duce la tulburări de învățare, probleme de memorie și plasticitate comportamentală.

3. Veți avea dinți mai albi și mai sănătoși.
Sucurile pot duce adesea la dinți colorați și alte probleme dentare. În cadrul unui studiu realizat in 2013, cercetătorii au descoperit că o femeie care a băut 2 litri de suc pe zi, timp de trei până la cinci ani, a avut eroziunea dentară similară ca un dependent de metamfetamină și cocaina. Acidul citric în sifon cauzează eroziunea smalțului dinților, care poate duce la cavități și îngălbenirea dinților. Deci, renunțarea sucurile acidulate vă va ajuta să aveți un zâmbet mai alb și să vă îmbunătățiți sănătatea orală.

4. Veți aveți oase mai puternice.
Renunțarea la sucuri vă va ajuta să aveți oase mai puternice și să scăpați de riscul de apariție a osteoporozei. Înlocuirea sucurilor acidulate cu băuturi naturale, sau cum ar fi ceaiul sau apa, vă va ajuta să vă protejați sănătatea oaselor.

5. Rinichii dvs. vor funcționa mai bine.
Un studiu realizat a constatat ca femeile care au consumat o multime de sucuri acidulate in fiecare zi au avut o functionare mai mica a rinichilor, comparativ cu femeile care s-au abtinut de la acestea.

6. Veți pierde în greutate.
Sucurile acidulate conțin o mulțime de calorii, unele conțin până la 700 și nu vă vor satisface foamea, deoarece nu au valoare nutritivă.Deci, dacă doriți să scăpați în greutate, eliminarea din dieta zilnică a sucurilor vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele mai repede.

loading...

Add comment