Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
lichior-de-nuci

O licoare nelipsită din casa fiecăruia.Lichiorul de nuci poate reduce grăsimea de la ficat și curăța stomacul.

Ficatul este unul dintre cele mai mari organe din corp, iar funcția sa principală este de a filtra sistemul prin transformarea toxinelor în produse reziduale, curățarea sângelui și procesarea diverșilor nutrienți.În timp ce un stil de viață sănătos, fără îngăduință excesivă este cheia unui ficat sănătos, anumite alimente vă pot ajuta să vă curățați ficatul, printre care se regăsește și lichiorul de nuci.

Balonarea, gazele, indigestia și aciditatea sunt cele mai frecvente probleme legate de stomac, cu care ne confruntăm.Dar una dintre puținele întrebări importante pe care ni le punem adesea este cum să ne curățăm stomacul.Ei bine, lichiorul de nuci poate face și acest lucru.

Lichiorul de nuci se face cu nuci verzi si trebuie culese inainte de a se maturiza pe copac, pe la jumatatea lunii iunie.Nu se vând la supermarketuri, așa că va trebui să găsiți un copac.Daca le culegi prea tarziu coaja de nuca se intareste si devine prea greu sa le tai in jumatate.Pur și simplu căutați nuci care au aproximativ dimensiunea unei lămâi mici. Veți avea nevoie de aproximativ 25 de nuci pentru această rețetă de lichior de nucă.

Cum se prepară lichiorul de nuci.
Se feliază aproximativ 25 de nuci verzi, taiate în sferturi și se pun într-un borcan de sticlă mai înalt.Se adaugă un baton de scorțișoară și coaja de la o lămâie, tăiată în fășii mari.Acoperiți ingredientele cu vodcă. Se folosesc aproximativ 2 căni de vodcă.Puneți un capac pe borcanul dvs. și agitați.Puneți borcanul în cămară, sau în alt loc răcoros, să se înmoaie.Dupa doua-trei luni se strecoara continutul si se adauga un sirop de zahar, facut prin dizolvarea a unei jumătăți de cană de zahăr.Puneți lichiorul rezultat într-un borcan sau sticlă, acoperind din nou și păstrând la loc răcoros încă 3-4 luni.Este greu de descris această aromă unică întunecată, dulce, ușor de nucă. Este foarte plăcut la gust și totodată sănătos.

Beneficiile acestui lichior sunt numeroase, dar cei mai mulți dintre noi nu sunt prea familiarizați cu această băutură interesantă.Este originar din frumoasa Italia însorită și este practic o tinctură de nucă verde cu condimente parfumate și gustoase.Deoarece acest lichior dulce conține o mulțime de ingrediente sănătoase, poate avea multe efecte benefice asupra corpului nostru.Dar să nu uităm că este foarte important să fie consumat cu moderație.Lichiorul de nuci stimulează și ajută activitatea ficatului, activitatea creierului, susține plămânii, tractul digestiv, sistemul excretor și urogenital.Ucide bacteriile dăunătoare, virușii și ciupercile. Acest lichior dulce este un instrument bun de dezinfectare pentru sistemul digestiv.

Atenție! Lichiorul de nuci conține cantități mari de iod. Oricine are orice tip de probleme cu tiroida ar trebui să fie foarte atent cu această băutură.Este important să consultați mai întâi medicul, înainte de a consuma această licoare.

loading...

Add comment