Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
bicarbonat1

4 afecțiuni pe care le puteți trata cu bicarbonat de sodiu-bine de știut în viață

Bicarbonatul de sodiu se află, cu siguranţă, în fiecare casă, este ușor de găsit în comerț și accesibil la preț.Multă lume îl folosește în general la gătit, dar bicarbonatul are numeroase beneficii atunci când este utilizat în scopuri cosmetice sau chiar medicinale.Bicarbonatul de sodiu este un remediu cu proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiseptice şi antiinflamatoare şi că este un medicament natural puternic ce luptă împotriva unei arii extinse de afecţiuni medicale, răceli, probleme dentare și ale pielii.

Dar urmează partea şi mai bună este că bicarbonatul de sodiu este folosit ca remediu pentru tratarea cu succes diverse afecţiuni.

Scade aciditatea gastrică.
Principalele tratamente cu bicarbonat de sodiu sunt pentru arsurile la stomac ce apar în cazul bolii de reflux gastroesofagian. Unele studii au arătat că bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul din stomac. Prin urmare, se recomandă consumul unei soluții obținute prin dizolvarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece, la 1-2 ore după masă. Specialiștii recomandă acest tratament doar pe termen scurt, pe o perioadă de maxim 2 săptămâni.

Combate gripa şi răceala.
Datorită proprietăţilor antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare, bicarbonatul este capabil să faciliteze eliminarea virusului ce cauzează gripă sau răceală. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului, și face mai uşoară recuperarea.

Previne infecţiile urinare.
Soluția de bicarbonat de sodiu cu apă poate acționa ca o barieră de protecție împotriva infecțiilor tractului urinar. Acest lucru se datorează capacității sale de a reduce nivelul de acid din urină.Amestecul de bicarbonat de sodiu și apă s-a dovedit eficient pentru ameliorarea senzației de arsură la urinare și reducerea nevoii urgente de a urina. Cu toate acestea, este important de știut că tratamentul cu bicarbonat de sodiu nu este suficient pentru a elimina bacteria care a provocat infecția urinară. Pentru acest lucru este nevoie de antibiotice.

Remediu pentru picioare umflate.
Dacă obişnuieşti să mergi mult pe jos sau să stai mult în picioare şi ajungi acasă cu picioarele umflate, bicarbonatul de sodiu te ajută. Dizolvă 3 linguri în 5 litri de apă caldă şi stai cu picioarele în soluţie pentru aproximativ jumătate de oră.Nivelurile ridicate de acid uric în urină, sânge și în țesuturile din organism provoacă durere și favorizează apariția bolilor cronice precum artrita și guta. Unele cercetări au arătat că bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea excesului de acid, putând fi utilizat pentru tratarea acestor afecțiuni.

Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile în acest articol sunt cu scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului.Dacă suferiți de boli cronice sau urmați orice alte tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a consuma bicarbonat de sodiu.

loading...

Add comment