Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

11 moduri de a trata durerea de spate în mod eficient

Nervul sciatic este cel mai lung și cel mai amplu nerv din corpul vostru, care trece de la partea inferioară a spatelui până la piciorul tău.Durerile in regiunea lombara, ce radiaza catre solduri si coboara spre picioare sunt cauzate de o disfunctie a nervului sciatic. Dacă este iritat, puteți suferi de sciatică , un tip de durere severă care, de obicei, coboară pe unul dintre picioarele dumneavoastră. Printre alte simptome, s-ar putea să simțiți un sentiment de slăbiciune, amorțeală, senzație de arsură sau furnicături la nivelul picioarelor. Dacă nu sunteți tratat corespunzător, această afecțiune poate afecta grav calitatea vieții dvs., cauzând dificultăți în mișcare și un echilibru redus.Avem în continuare o listă cu cele mai eficiente modalități de a trata durerile de spate în mod eficient, fără a urma vreo rețetă medicală.

1. Exercițiul 1.


Stând pe toate cele patru membre pe podea, cu mâinile direct sub umeri și cu genunchii direct sub șolduri.Inspirați și ridicați-vă capul în sus pentru a privi tavanul în timp ce împingeți burta pe podea.Expirați și coborâți capul pentru a vă uita la șolduri în timp ce vă rotunjiți spatele la tavan.Repetați de 15-20 de ori.Acest exercițiu vă va ajuta să vă îmbunătățiți flexibilitatea coloanei vertebrale și să vă aliniați corect șoldurile.

2. Legarea șiretului.

Așezat pe podea cu piciorul drept întins în fața dvs. și cu piciorul stâng îndoit la genunchi, în timp ce talpa piciorului stâng este așezată pe coapsa interioară dreaptă.Păstrați-vă genunchiul drept, întindeți brațele la piciorul drept și îndoiți-vă cât mai mult posibil.Țineți apăsat timp de aproximativ 15-30 de secunde și reveniți la poziția inițială.Repetați de 3 ori pe ambele picioare. Această întindere funcționează direct cu mușchii dvs. și vă poate ajuta să ușurați durerea și stresul cauzate de sciatică.

3. Exercițiul pasăre-câine.

Stând pe toate patru membrele, cu mâinile direct sub umeri și cu genunchii direct sub șolduri.Ținând spatele și pelvisul în față și stabil, extindeți-vă brațul drept înainte și lăsați piciorul înapoi.Țineți apăsat pentru o secundă, apoi reveniți la poziția inițială.Repetați de 10-15 ori și pe cealaltă parte la fel.Acest exercițiu vă va ajuta să vă mențineți postura corectă, să faceți o anumită presiune pe spate și să vă întăriți fesele.

4. Fluturele.


Așezat în poziție verticală cu genunchii îndoiți, astfel încât fundul picioarelor să se atingă reciproc.uneți palmele unde genunchii se îndoaie și le presați ușor până la pământ. Pe măsură ce apăsați, aplecați în față la șolduri, astfel încât pieptul să vă fie mai aproape de picioare.Țineți apăsat timp de 10-20 secunde.Acest exercitiu vă va ajuta să întindeți mușchii și musculatura.

5. Țineți-vă picioarele în apă cu oțet de mere.


Aproximativ o oră înainte de a vă culca, luați un vas cu apă caldă, adăugați 500 ml oțet de mere și o ceașcă de sare și amestecați-le bine. Înmuiați-vă picioarele în acest amestec timp de 10-15 minute , apoi uscați-le cu un prosop și asigurați-vă că rămân calde în noapte. În dimineața următoare, nu mergeți pământ descălțați.
Dacă repetați procedura de 3-4 ori pe săptămână, ar trebui să experimentați o scădere masivă a durerii care se va produce datorită proprietăților antiinflamatorii ale oțetului de mere.

6. Acupunctura.

Conform unor studii , spre deosebire de majoritatea medicamentelor antiinflamatorii, utilizarea acupuncturii se dovedește a fi o modalitate eficientă de ameliorare a durerii la nivelul spatelui și de tratare a cazurilor de sciatică. Această practică antică chineză este relativ sigură și este rareori asociată cu evenimente adverse grave, astfel încât aceasta poate fi utilizată fără riscuri.

7. Gheața sau băile fierbinți.


Ca regulă generală ,compresele de gheață se utilizează pentru a reduce inflamația cauzată de un nerv și, de asemenea, pentru a amorti durerea, în timp ce căldura ajută la slăbirea mușchilor din jurul nervului și la ameliorarea presiunii. Atât gheața cât și căldura sunt de obicei aplicate timp de aproximativ 15-20 minute și, dacă este necesar, procedura trebuie repetată la fiecare 2 ore.Băile fierbinți înainte de culcare vă va slăbi muschii strânși și vă va ajuta să dormiți mai bine.

8. Masajul punctului de declanșare.


Nervul sciatic este situat sub mușchiul piriformis care se află sub mușchii feselor. Atunci când piriformisul se strânge , ciupeste nervul sciatic și provoacă furnicături și amorțeală în picior. Pentru a ușura aceste sentimente, ar trebui să aplicați presiune asupra zonelor iritate sau punctelor de declanșare, în mușchiul piriformis, precum și în mușchii spatelui.

9. Activitatea fizică.


Regula de aur a prevenirii durerilor de spate este de a evita șederea timp de multe ore fără a se mișca . Tipurile de activități, cum ar fi vizionarea unui film la tv sau lucrul la un birou, pot face lucrurile să se înrăutățească și să crească durerea. Deci, chiar dacă nu sunteți mare fan de sport, încercați să alternați perioadele de ședere cu plimbări scurte . Dacă faceți câțiva pași pe zi, crește fluxul de sânge către nerv și va reduce inflamația din jurul acestuia.

10. Poziția corectă de șezut pe scaun.


În timpul ședinței, întotdeauna sprijiniți spatele de spătar și păstrați-vă picioarele pe pământ . În acest scop, este mai bine să alegeți un scaun cu un suport bun pentru spate, brațe și o bază pivotantă. De asemenea, vă puteți ridica picioarele utilizând o carte sau o cutie mică pentru a reduce presiunea pe coloana vertebrală de la ședere pentru o perioadă lungă de timp.Dacă stați prea mult timp, plasați din când în când un picior pe scaun . Acesta vă va ajuta unul dintre picioarele dvs. să se odihnească în timp ce celălalt lucrează astfel încât șansele dumneavoastră de a suferi de dureri de spate vor scădea.

11. Poziția corectă de dormit.


Dacă suferiți de dureri de spate, cea mai bună poziție de dormit pentru dumneavoastră este să vă așezați pe spate . Pentru a lua presiunea de pe nerv , este mai bine să vă ridicați genunchii folosind o pernă sau un prosop. Această poziție vă va înclina pelvisul și vă va ajuta să dormiți mai confortabil.

Sperăm să vă ajute toate aceste metode să reduceți durerile de spate.

 

loading...

Add comment