Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință susțin: cuplurile care se ceartă mai des se iubesc cu adevărat unul pe celălalt

Potrivit unor studii recente, 44% dintre cuplurile căsătorite care se ceartă de mai multe ori pe săptămână îi ajută să mențină relații sănătoase și productive mult timp. De fapt, aceste cupluri au șanse mai mari să rămână împreună, pentru că, în ciuda tuturor neînțelegerilor mici, știu că dragostea lor este adevărată și sinceră.

1. Cearta este un semn al unei relații mature.


Evitarea constantă a conflictelor nu este cu siguranță cea mai bună cale de a construi o relație de lungă durată. Dimpotrivă, dacă îți poți vorbi clar în timp ce te cerți, înseamnă că ești gata să-ți duci dragostea la un alt nivel. Persoanele mature nu recurg la atacuri personale și nici la țipete. În schimb, ei încearcă întotdeauna să ajungă la un compromis și să-și îmbunătățească relația cu ajutorul unui argument sănătos.

2. Certurile ușurează comunicarea.


Pentru a crea încredere în relația voastră, nu trebuie să vă liniștiți . Dimpotrivă, este necesar să vă apropiați de partener cu o minte deschisă, să vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. și să vă ascultați cu atenție.Deoarece argumentarea este una dintre formele majore de comunicare și cea mai cinstită, ea ajută într-adevăr să accelereze sentimentele de intimitate, încredere și conexiune și să-i învețe pe partenerul tău cum să comunice cu tine într-un mod mai productiv.

3. Cearta este un semn al unei relații sănătoase.


Psihologii cred că există 7 puncte esențiale pentru o relație sănătoasă și fericită și argumentarea este una dintre ele. De fapt, dacă un cuplu nu se cearta niciodată, acesta ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă cu ei.Argumentarea îi ajută pe cupluri să-și reconsidere valorile și sentimentele, abordând și discutând lucrurile importante.Cu toate acestea, argumentul dvs. ar trebui să fie sănătos și necombatabil – încercați întotdeauna să vă declarați punctele fără jigniri sau ridicarea vocii.

4. Discuțiile dintre voi face conexiunea voastră să fie mai puternică.


Când discutați cu partenerul dvs., nu contează dacă câștigați sau pierdeți. Cel mai important lucru este să învățați multe despre unul pe altul și chiar mai important despre tine.Conflictele mici vă ajută pe amândoi să vă dezvăluiți adevărata dvs. natură. Și dacă reușiți să depășiți împreună toate provocările, veți învăța cum să compromiteți și să consolidați legătura dintre voi .

5. Cearta ușurează resentimentele tale.


Nu vă staționați atunci când vine vorba de lucrurile care sunt importante pentru dvs. poate face ca partenerul dvs. să creadă că pot avea ce vor, iar resentimentele voastre vor crește . Acesta este drumul către o relație nesănătoasă.Cea mai bună modalitate de a rezolva această problemă este să vă lăsați sentimentele negative și să arătați partenerului dvs. că ambele sunt egale cu nevoile proprii.

6. Cearta îți dezvăluie pasiunea.


Unele cupluri se bucură într-adevăr de argumente intense, deoarece cresc nivelul hormonilor . Subconștient, acei oameni știu că luptele sunt doar un semn al pasiunii lor, iar dezacordul lor va deveni un machiaj și mai pasionat.Dacă doriți să mențineți relația puternică și înfloritoare, este necesar să vă lăsați din când în când emoțiile, în loc să le țineți. Dar nu uitați să terminați cu vreun argument într-un mod pozitiv.

7. Cearta te salvează de plictiseală.


Chiar dacă sunteți împreună de mai mulți ani, vor exista întotdeauna unele lucruri despre care nu sunteți de acord. Și asta nu este deloc rău – conflictele constructive pot provoca scânteia relației tale și o pot face mai interesantă. Imaginați-vă cât de plictisitoare ar fi dragostea dvs. dacă ați fi fost întotdeauna de acord.

loading...

Add comment