Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Portocalele sunt prietenul tău cel mai bun iarna

În momentul în care începeți să consumați o portocală, desfaceți un fruct plin de pozitivitate. O portocală de dimensiuni medii are aproximativ 80 de calorii, 250 mg de potasiu, 15 g de carbohidrați, un gram de proteine ​​și un conținut de absolut zero grăsimi. Având 170 de produse fitochimice diferite și 60 de flavonoide, portocala are un avantaj față de măr, fiind cea mai sănătoasă opțiune a lunilor de iarnă. Din fericire, este sezonul în care piețele vor fi inundate cu tot felul de varietăți diferite ale acestui fruct. Portocalele oferă o gustare sănătoasă, dar poate fi consumat și în salate de fructe . Este un fruct versatil, foarte ușor de introdus în planul zilnic de alimentație. Iată câteva motive fantastice pentru care trebuie să vă răsfățați cu acest fructe suculente în lunile de iarnă:

Calorii scăzute

Pornind de la un aspect foarte interesant de portocaliu aprins, nu are prea multe calorii. Ea are zero grăsimi, este scăzută în calorii și este o sursă bogată de antioxidanți, toate acestea fac o opțiune uimitoare atunci când doriți să scăpați de un kilogram suplimentar sau doi.

Promovează sănătatea pielii

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care ajută la curățarea pielii de orice imperfecțiune nedorită și vă face pielea sănătoasă. Îți protejează pielea împotriva contactul constant cu poluarea și cu soarele. În afară de aceasta, consumul regulat de portocale poate duce, de asemenea, la o întârziere în debutul liniilor fine și a ridurilor. În general, consumul regulat de portocale vă asigură că sănătatea pielii este mereu îndreptată spre partea mai sănătoasă.

Proprietăți antiinflamatorii

Portocalele sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii, care vă ajută să vă vindecați orice inflamație sau umflături.

Puternic antioxidant

Portocalele sunt extrem de puternice în ceea ce privește antioxidanții. Acidul ascorbic și beta-carotenul prezente în portocale joacă un rol vital în ameliorarea organismului a oricăror radicali nedoriți care pot duce la un risc mai mare de cancer.

Stimulează sistemul imunitar

Conținutul ridicat de vitamina C asigură faptul că sistemul imunitar nu trebuie să vadă o zi proastă în viața ta. Iernile vin de obicei cu o mulțime de răceli sezoniere și tuse. O doză sănătoasă de vitamina C poate menține nivelurile de imunitate și răceală. Copiii și bunicii lor trebuie să includă o portocală sau două în dieta lor zilnic pentru a-i feri de răceli.

Ajută la reglarea tensiunii arteriale

Deoarece fructul este încărcat cu antioxidanți, o persoană care consumă regulat portocale are șanse scăzute de a fi pacient cu tensiune arterială sau dacă sunteți deja, consumul regulat vă poate ajuta doar să vă controlați valorile tensiunii arteriale. Nu uitați să vă adresați medicului dumneavoastră înainte și să cereți și sfatul acestuia!

 

 

 

 

loading...

Add comment