Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 lucruri pentru care picioarele vă vor mulțumi

De obicei, punem mult accent pe părul și machiajul nostru, dar, din anumite motive, avem tendința să uităm de picioarele noastre chiar dacă durerea sau umflarea lor, poate strica cu ușurință ziua noastră. Este foarte important să avem grijă de picioarele noastre. Și, bineînțeles, este util să știți cum să vă relaxați picioarele după o zi lungă cu încălțăminte incomodă.
Iată 10 recomandări pentru a vă ajuta să păstrați picioarele sănătoase.

1. Nu uitați de pedichiură.


Evitați pedichiura dacă aveți mușcături sau zgârieturi. Bazinele pentru pedichiură ar putea colecta bacterii care pot intra în organism prin leziuni, provocând infecții. De asemenea, așteptați câteva zile după ce v-ați făcut o epilare.
Exfoliați pielea moartă de pe tălpi în mod regulat cu un burete dur sau piatră ponce.Lăsați picioarele să se înmoaie în apă caldă pentru o vreme și apoi exfoliați pielea.
Hidratați picioarele în mod regulat. Specialiștii în îngrijirea pielii recomandă aplicarea unei creme pe bază de ulei de două ori pe zi. Fă-o după un duș sau după pedichiură.

2. Purtați încăltăminte comodă.


Aveți grijă când purtați tocuri înalte . Prea înaltul călcâi sau petrecerea unei lungi perioade de timp în ele ar putea să vă dea rigiditate articulațiilor, dureri ale piciorului și chiar leziuni ale gleznei și piciorului.
Evitați șlapii. Degetele de la picioare sunt neprotejate și pot fi zgâriate sau rănite. Cu toate acestea, nu uitați de ei atunci când utilizați o piscină publică, saună sau duș. În caz contrar, veți fi susceptibile la infecții fungice. Infecțiile fungice pot avea ca rezultat dureri și deformări ale unghiilor.
Schimbați frecvent șosetele . Alegeți grosimea șosetelor în funcție de tipurile de încălțăminte pe care le purtați și le schimbați ori de câte ori picioarele sunt umede.Dacă este posibil, purtați șosete ușoare care permit picioarelor să respire. Toate acestea vă vor proteja picioarele de mirosul rău și de dezvoltarea infecțiilor fungice.

3. Sportul nu face întotdeauna bine.


Nu exersați fără a lua măsuri de precauție corespunzătoare. Dacă nu sunteți obșnuit cu alwrgarea și apoi parcurgeți 6 km deodată, acest lucru ar putea provoca așa-numitele fracturi.Acestea sunt fisuri din punct de vedere tehnic. Pentru a evita obținerea acestora, progresați încet și nu uitați să vă încălziți.

4. Masați-vă picioarele regulat.

Aflați cum să efectuați un bun masaj al picioarelor. Începeți de la bilele picioarelor și continuați până la degetele de la picioare . Picioarele trebuie masate de sus în jos. Fă-o singur sau găsește un profesionist.

5. Efectuați exerciții de relaxare după o zi de repaus și mers pe jos.


Stați pe un scaun, cu picioarele pe podea . Pozitionati o banda de cauciuc in jurul ambelor degete de la picioare. Trageți încet degetele de la picioare unul de celălalt spre celelalte degete. Țineți degetele de la picioare timp de 5 secunde și repetați de 10 ori.Continuați să stați. Mișcați banda de cauciuc astfel încât să se miște în jurul tuturor degetelor unui picior. Răspândiți încet degetele de la picioare cât de largi puteți . Țineți această poziție timp de 5 secunde.Repetați întinderea de 10 ori. Apoi mutați banda la celălalt picior.

6. Stați cu picioarele în sus.

Ați experimentat vreodata umflarea picioarelor si a gleznelor dupa-amiaza? O modalitate de a scăpa de asta este a pune picioarele pe o pernă sau altceva care le ridică. Dacă ați mers foarte mult și umflarea este combinată cu oboseală și o ușoară durere, încercați să utilizați și cuburi de gheață.Cu toate acestea, în cazul în care durerea este rău sau nu există nici un motiv special pentru umflături, contactați-vă medicul.

7. Mâncați bine și controlați greutatea.


Ca orice altă parte a corpului tău, picioarele tale reacționează la ceea ce mănânci și bei. Dacă suferiți de umflături, evitați produsele sărate, dar includeți mai multe proteine ​​în dieta dumneavoastră.Dacă brusc simțiți arsură / furnicături în picioare, acest lucru ar putea fi un semn al abuzului de alcool. Reduceți numărul de băuturi pe care le consumați și verificați dacă luați suficiente vitamine din alimente.În general, nu uitați că toată presiunea corpului vostru cade pe picioarele voastre.

8. Renunțați la fumat!


Simțiți dureri puternice în picioare și mâini ? Există răni care apar pe ele? Fumezi? Dacă răspunsul dvs. este „da” la toate cele 3 întrebări, este timpul să opriți acest obicei rău. Fumatul este dăunător corpului tău , și iată un alt motiv. Pe măsură ce inhalați fumul, vasele din picioare suferă de probleme de circulație a sângelui. Acest lucru poate merge chiar și până la gangrena, care aproape întotdeauna conduce la amputare.

9. Tratați bătărurile.

Acestea sunt de obicei dureroase și au un punct central de piele moartă și uscată.Ambele ar putea să vă dea niște sentimente neplăcute în timpul mersului pe jos și, în general, să arate rău. Ele sunt provocate, de obicei, de pantofi care vă strâng sau incomozi.Principala metodă de tratament și prevenire a acestei afecțiuni este schimbarea pantofilor . Umidificați zonele înainte de a vă culca. Unii specialiști recomandă, de asemenea, utilizarea acidului salicilic pentru a ajuta țesutul gros să se dizolve. Totuși, consultați-vă medicul înainte de a vă trata după ureche.

10. Utilizați ceaiul pentru a face față picioarelor urât mirositoare.


Uneori transpirați prea mult sau nu aveți șansa să vă schimbați pantofii în fiecare zi. Acest lucru poate produce un miros puternic. Spalati-le cu un sapun usor și uscați. Aplicați o cremă antibacteriană sau pulbere pentru copii pe picioare.Pentru a combate mirosul constant, lăsați picioarele să se înmoaie în ceaiul negru puternic timp de 30 de minute. Luați 2 pungi de ceai pe pintă de apă, fierbeți timp de 15 minute și adăugați 2 litri de apă rece. Alternativ, încercați un amestec de 1 parte oțet și 2 părți apă.

loading...

Add comment