Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum afectează sănătatea poziția în care dormi

În medie, un om petrece 25 de ani din viață dormind.Acest lucru este necesar deoarece obținerea odihnei adecvate este vitală pentru bunăstarea noastră generală.Somnul are multe beneficii, nu numai că revitalizează corpul, dar și că face creierul să lucreze optim.Cu toții ne dăm seama că timpul este foarte prețios, deci este extrem de important ca poziția somnului să fie una corectă. Vom prezenta câteva diferite poziții de dormit pentru a vă ajuta să alegeți cea mai potrivită pentru dvs.

Poziția soldatului.


A dormi pe spate cu mâinile pe partea ta este considerată a fi cea mai bună poziție de dormit.De asemenea, această poziție de dormit are și multe beneficii pentru sănătate. Este o poziție perfectă pentru a vă odihni coloana vertebrală , gâtul și brațele. Este cunoascută și pentru faptul că vindecă insomnia, reduce șansele apariției durerilor de cap și împiedică apariția ridurile faciale.

Poziția de stea.


Această poziție reprezintă o variație a poziției spatelui. În această poziție, o persoană se află pe spate, dar cu brațele pe ambele părți ale capului.Este o poziție perfectă pentru a vă odihni coloana vertebrală și gâtul. Dar, poziția ciudată a brațelor poate exercita o presiune asupra nervilor din umăr , cauzând durere.Evitați să folosiți o pernă în timp ce dormiți în această poziție pentru a permite capului, gâtului și coloanei vertebrale să se odihnească într-o poziție naturală.

Poziția în linie.


În timp ce dormiți în această poziție, vă aflați pe partea dvs., cu ambele brațe poziționate în jos în linie dreaptă. Se recomandă să dormiți pe partea stângă pentru a vă odihni mai bine inima. Aceasta este poziția ideală de dormit pentru coloana vertebrală, deoarece primește suport complet în curba naturală.Reduce apneea de somn și sforăitul.În unele cazuri, poate chiar provoca dureri de gât.

Poziția pe o parte.


A dormi pe o parte cu picioarele ușor îndoite, cu brațele întinse, iar capul ușor în afara centrului este cunoscut sub numele de postura anormală. Se recomandă să vă așezați pe partea stângă pentru a vă odihni mai bine organele vitale.Se spune că această poziție permite corpului să elimine mai ușor deșeurile din creier și reduce riscul apariției tulburărilor cum ar fi Alzheimer și Parkinsons.Cercetările arată că persoanele care dorm în această poziție sunt mai puțin probabil să se trezească în mijlocul nopții. Acest lucru se datorează, cel mai probabil, confortului pe care corpul îl primește.Ca și un contra argument, această poziție restrânge fluxul adecvat de sânge și pune presiune asupra nervilor, ceea ce poate duce la dureri de umeri și brațe.

Poziția pe burtă.


Această poziție nu este cea mai bună poziție de dormit, iar majoritatea experților ne sfătuiește să o evităm.În unele cazuri, s-a constatat că reduce sforăitului.Pune o presiune asupra coloanei vertebrale și provoacă dureri la nivelul gâtului și coloanei vertebrale inferioare.

loading...

Add comment