Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 moduri prin care îți poți ameliora durerile umărului și a gâtului

Durerile de umăr și gât sunt probleme foarte cunoscute pentru mulți dintre noi. Dacă această durere este cauzată de stres, obiceiuri proaste de ședere sau lipsă de activitate, aceste întinderi obișnuite pot chiar să vă ușureze permanent durerile. Secretul este să le realizați în mod regulat. În continuare vom enumera 11 moduri prin care îți poți ameliora durerile de gât și umăr.

1. Rola gâtului.

 

Aceasta este o întindere foarte blândă utilizată pentru a elibera tensiunea din jurul gâtului. Este și foarte simplu de realizat. Trebuie doar să rulați un prosop, îl așezați la baza capului, vă așezați cu ceafa spre podea și vă relaxați. Stați în această poziție timp de 10 minute dacă nu simțiți vreun fel de durere.

2. Stângerea gâtului.

Acest exercițiu oferă o întindere profundă pentru partea din spate a gâtului și partea superioară a spatelui. Stați confortabil într-un scaun sau pe podea, împingeți-vă mâinile în spatele capului, apoi trageți ușor capul în jos, aducând bărbia spre piept timp de 30-40 de secunde, apoi întoarceți încet capul în poziția inițială și relaxați-vă mâinile.

3. Flexii laterale ale gâtului.

Începeți prin a sta confortabil pe podea sau pe scaun, puneți mâna dreaptă pe vârful capului și trageți ușor spre dreapta, păstrând umerii drepți și relaxați, apoi țineți așa timp de 30-40 de secunde. Apoi ridicați încet capul înapoi în poziția inițială și repetați și pe cealaltă parte.

4. Traverse superioare.

Această întindere implică atât gâtul, cât și umărul. Începeți prin a pune brațul drept în spatele dvs. și îl prindeți cu mâna stângă, apoi trageți ușor mâna spre piciorul stâng.Înclinați urechea stângă spre umărul stâng și țineți apăsat timp de 20 de secunde. Repetați și pe cealaltă parte.

5. Întinderi pe scaun.

Această întindere vizează partea laterală a gâtului și a umerilor. Începeți să stați pe scaun și să țineți scaunul din spate cu o mână, rotiți bărbia spre piept și împingeți urechea spre umărul stâng. Rotiți capul la 45 ° spre dreapta și apoi la stânga. Puteți să vă puneți cealaltă mână peste cap pentru a vă ajuta, dar nu forțați-o, toate mișcările trebuie să fie foarte blânde.ineți fiecare parte pentru 20-30 de secunde și apoi schimbați părțile.

6. Înșurubări.

Această întindere eliberează tensiunea din partea superioară a spatelui și între lamele . Toate mișcările trebuie să fie netede și moi.Începeți prin a vă pune pe mâini și pe genunchi, apoi glisați brațul stâng cu palma între brațul drept și picioarele, rotindu-ți corpul până când capul atinge solul.Țineți timp de 30-40 de secunde, apoi repetați și pe cealaltă parte.

7. Rostogoliri de umeri.

Această mișcare eliberează tensiunea din jurul umerilor. Începeți într-o poziție așezată sau în picioare, păstrați spatele și gâtul drept, apoi ridicați umerii și apoi rotiți-i înapoi și în jos.

8. Întinderea brațului transversal.

Aceasta este o întindere bună nu numai pentru biceps, ci și pentru umerii dumneavoastră. Începeți să stați cu picioarele aliniate cu umerii, traversați brațul stâng pe piept, utilizând mâna dreaptă pentru a vă trage brațul stâng chiar deasupra cotului mai aproape de corp. Țineți timp de 10-20 de secunde și repetați și pe cealaltă parte.

9. Prinderi de mâna.

Această întindere vizează multiple grupe de mușchi, inclusiv umerii. Începeți prin ridicarea dreaptă a brațului stâng, apoi îndoiți-o și aduceți-o în spatele capului. Aduceți-vă mâna dreaptă în spatele dvs., ridicați-vă și luați mâna stângă. Țineți apăsat timp de 10 secunde, apoi eliberați mâinile și repetați de cealaltă parte.

10. întindere dublă a umărului.

Aceasta este o întindere foarte profundă a umărului. Începeți prin a sta în poziție de drept, împingeți-vă mâinile în spate și ridicați-vă brațele până când simțiți o întindere.Țineți timp de 30-40 de secunde și repetați de 3 ori.

loading...

Add comment