Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
frunze-de-dafin

Este o binecuvântare de la Dumnezeu – Te pot scăpa de insomnie, sforăit, pot normaliza tensiunea arterială și zahărul din sânge.

În caz că nu v-ați dat seama din titlu despre ce plantă este vorba, vă spunem noi: dafinul.Dafinul face parte din categoria de arbuști cu frunza veșnic verde, ușor ondulate pe margini, care uscate se folosesc drept condiment aromat, dar sunt folosite din cele mai vechi timpuri și ca remediu naturist pentru a trata diferite probleme de sănătate.

Frunzele de dafin contin flavonoide, compusi care au rol de antioxidanti si cantitati mici de minerale si vitamine precum calciu, fier, magneziu, zinc, vitamina A, B6, C si multe altele.

Cel mai cunoscut mod în care se consumă dafinul ca remediu naturist, este sub formă de ceai.Pentru a-l prepara avem nevoie de 30 de grame de frunze uscate de dafin și apă.Se firbe apa într-o oală și se adaugă frunzele, după care se lasă oala acoperită timp de câteva minute.Se strecoara și se poate adăuga puțină miere, după gust.

Persoanele care suferă de insomnie, pot consuma acest ceai de foi de dafin pentru a avea un somn liniștit.Frunzele de dafin conțin o substanță numită linalol, care contribuie la reducerea nivelului stresului din organismFrunzele de dafin sunt bogate în potasiu și magneziu, două minerale esențiale în tratarea hipertensiunii și a rigidizării arterelor, astfel ar putea normaliza tensiunea arterială.În plus, frunzele de dafin pot ajuta pancreasul să funcționeze în mod corespunzător. Acest lucru ajută la reducerea nivelului de zahăr în sânge.

Deoarece nu exista studii care sa confirme cu exactitate siguranta administrarii frunzelor de dafin persoanelor gravide sau a celor care alapteaza, este recomandata evitarea lor de catre acest grup de persoane.Iar în cazul persoanelor care suferă de diabet, este necesară părerea medicului diabetolog, deoarece dafinul poate interfera cu efectul medicamentelor prescrise, fapt care poate duce astfel la potentiale complicatii.

loading...

Add comment