Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Renumitul psiholog Carl Jung susține:„oamenii nesănătoși psihologic sunt obsedați de modul sănătos de viață.”

Carl Gustav Jung (1875-1961) a fost un renumit medic, psiholog și psihiatru elvețian, fondatorul psihologiei analitice.A fost una din figurile cele mai importante ale psihologiei transpersonale şi un mare cunoscător al curentelor esoterice precum Gnosticismul creştin, Tantra, Taoismul, I-Ching şi Alchimia.A oferit un impuls pentru extinderea conștiinței umane în aproape orice manifestare a nevrozelor sau a depresiei. El a făcut o constatare foarte interesanță pe perioada vieții sale.Oamenii nesănătoși din punct de vedere psihologic sunt de obicei fani ai unui stil de viață sănătos. Caută în permanență mâncarea și băuturile potrivite, nu fumează, nu beau, au nevoie de multă sare și sunt obsedați de farmacii.Cumpără medicamente și vitamine pentru a putea preveni din timp orice tip de boală.

Întotdeauna urmăresc fabricațiile noi, dar care nu sunt niciodată sănătoase până la sfărșit.Într-adevăr, păcătosul se simte de obicei mai bine decât cel drept, pentru că buruienile înfloresc întotdeauna mai groase decât grâul. Toți oamenii virtuoși se plâng de acest lucru.Cei cărora le pasă atât de mult de ei înșiși sunt întotdeauna mai sensibili și mai îndurerați. Ei defapt prin aceste lucruri, încearcă să înlăture o problemă psihologică printr-o menajare a organismului. Această pasiune izbitoare, spre exemplu, atunci când cineva bea doar un anumit tip de apă, vine din frica constantă în ele, adică frica de moarte.Ei încearcă să se proteje cumva de tot ce este în jurul lor, de frica de moarte.Pentru că ceva din interior spune: „Doamne, nu mă lăsa să mor, pentru că încă nu am trăit cu adevărat”.

Frica de moarte și moarte este destul de frecventă și poate una normală, deoarece majoritatea oamenilor se tem de moarte în grade diferite. În ce măsură apare frica și ceea ce se referă la acesta diferă în mod specific de la o persoană la alta. În timp ce unele frici sunt sănătoase, deoarece ne fac mai precaut, este posibil ca unii oameni să aibă și o frică nesănătoasă de a muri.Natura umană vrea să înțeleagă lumea. Realitatea este că moartea nu poate fi înțeleasă pe deplin de nimeni care trăiește, deoarece nimeni din istoria umană nu a supraviețuit pentru a ne spune ce se întâmplă cu adevărat după ce respirăm pentru ultima dată.

loading...

Add comment