Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 semne periculoase ale arterelor blocate pe care de multe ori le ignorăm.

Oamenii cred într-o concepție greșită comună că blocarea arterelor este doar o problemă a persoanelor în vârstă.De aceea, mulți oameni afectați de această boală nu înțeleg ce se întâmplă până când este prea târziu.Este foarte important să cunoașteți semnele și să rămâneți vigilenți, astfel încât să puteți vizita medicul la timp.Iată câteva dintre cele mai frecvente 7 semne ale arterelor blocate.Uitați-vă la factorii de risc și schimbați obiceiurile de zi cu zi de dragul sănătății.

1. Dureri de picioare, coapse sau șolduri.
Durerile de picioare în timpul activităților precum mersul pe jos poate fi un semn al arterelor înfundate. Aceasta înseamnă că membrele nu primesc suficient flux sanguin. Simptomele pot include dureri musculare sau crampe în picioare. Localizarea durerii depinde de locul în care se află coagularea sau artera îngustată.

2. Dureri toracice.
Durerea toracică sau angina este rezultatul scăderii fluxului sanguin în inimă. Poate fi simțită ca senzație de strâmtorare, amorțeală, greutate, presiune sau arsură. În unele cazuri, înfundarea poate fi atât de gravă încât angină poate semnala că o persoană are un atac de cord .

3. Pierderea temporară a vederii pe o parte.
Arterele carotide ne furnizează ochii și creierul. Dacă aceste artere sunt blocate, rezultatul este pierderea temporară a vederii sau încețoșarea vederii în ochi pe aceeași parte. Blocajul complet duce la un accident vascular cerebral. De aceea este foarte important să fiți conștienți de acest semn.

4. Dureri de spate inferioare.
Durerea inferioara a spatelui este un semn serios pe care nu trebuie sa il ignorati. Când fluxul sanguin către partea inferioară a spatelui este redus, discurile dintre vertebre devin fragile. Și asta duce la nervi dureroși. Acesta este de obicei primul simptom în rândul persoanelor cu artere înfundate: conform unui studiu , 10% dintre persoanele din țările dezvoltate au deja blocaje avansate în aorta abdominală până la vârsta de 20 de ani.

5. Lipsa aerului.
Acest simptom se dezvoltă atunci când arterele coronare devin deteriorate sau bolnave. Oamenii o experimentează deoarece inima lor nu este capabilă să pompeze sânge suficient pentru a satisface nevoile corpului lor. Această cercetare sugerează că oamenii adesea nu consideră asta o problemă gravă, dar uneori,acesta poate fi singurul semn al prezenței bolii grave care poate necesita tratament .

6. Picioare sau mâini reci.
Picioarele reci pot fi cauzate de boala arterială periferică. Această problemă are loc atunci când arterele restrânse reduc fluxul de sânge către membre. Scăderea ușoară a rănilor sau un puls slab în picioare sunt și semne care trebuie verificate cu un medic. Mai mult, acest simptom poate indica o boală arterială care afectează creierul sau inima provocând un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

7. Oboseală și amețeli.
Potrivit Harvard Health Publishing , oboseala este mai puțin frecventă ca indicație a bolii coronariene, dar se poate întâmpla. Aceste simptome se pot dezvolta ca rezultat al scăderii nivelului de oxigen din fluxul sanguin scăzut.

Aveți mare grijă la nivelul de colesterol nesănătos din sânge, la tensiunea arterială,care nu trebuie să depășească 140/90 mmHg, la fumat și la valorile indicelui de masă corporală.

loading...

Add comment