Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 alimente pe care nu credeați că nutriționiștii ne sfătuiesc să le evităm

Pentru a nu vă tortura cu diete stricte, nutriționiștii moderni recomandă să mâncați alimente sănătoase și să faceți exerciții. Experții au creat, de asemenea, tabele și liste de produse pe baza proprietăților nutriționale.Știm cu toții că pâinea albă, alimentele prăjite, dulciurile și băuturile carbogazoase sunt interzise, ​​dar există de fapt mai multe produse care ar trebui să meargă pe lista alimentelor interzise.Veți ramâne surprinși de unele dintre aceste produse cât pot fi de dăunătoare. Iată care sunt acestea.

1. Iaurturile dulci.


Produsele lactate nutritive nu sunt dulci. Da, iaurtul este foarte bun pentru organismul nostru, dar e mai bine să îl consumați fără adaos de zahăr sau fructe. Un iaurt dulce poate fi un desert, dar nu este un produs lactat necesar.
Nutriționiștii recomandă evitarea produselor lactate care conțin agenți de îngroșare și amidon. În schimb, adăugați câteva fructe de padure proaspete, condimente și extract de vanilie la iaurtul dvs. natural.

2. Orezul.


Se spune că orezul este aproape ca pâinea și, din punct de vedere nutrițional, orezul alb este cel mai puțin benefic. Conține o cantitate imensă de carbohidrați simpli, care pot provoca creșterea în greutate.Nutriționiștii susțin că orezul poate fi bun pentru dvs., dar ar trebui să fie de o calitate foarte bună.

3. Pătrunjelul.


Pătrunjelul poate fi într-adevăr dăunător. Bucătarii neexperimentați nu ar trebui să-l adauge la salate și să-i îmbrace cu maioneză, smântână sau ulei, deoarece patrunjelul poate începe să emită nitriți și să se transforme literalmente într-o otrăvire în 30 de minute.Nutriționiștii recomandă să nu se adauge pătrunjelul la niciun fel de mâncare decât înainte de servire, astfel încât să își păstreze toate elementele utile.

4. Sosurile.


Ați observat vreodată cât de diferită este pasta de tomate față de ketchup-ul cumpărat din magazin? Maioneză, tartru, muștar și alte sosuri nu fac excepție de la regula. Lucrul este că toate sosurile achiziționate conțin zahăr.Nutriționiștii explică: este mai ieftin să adăugați zahăr în loc de roșii naturale pentru a îmbogăți gustul. Este recomandat să alegeți ulei de măsline sau de semințe de in, sau să mănânci singur roșiile și să adăugați mirodenii.

5. Legume sau fructe confiate.


Legumele sau fructele confiate conțin mai multe calorii decât chipsurile de cartofi. Arata si au un gust bun datorita procesarii chimice pe care o traverseaza inainte de uscare. În plus, acest proces prelungește durata de depozitare a produsului cu aproape 3 ori. Din păcate, după procesare, aceste fructe și legume nu sunt deloc utile sau sănătoase.Înainte de a cumpăra fructe uscate, acordați atenție culorii lor strălucitoare, luciului nenatural, texturii moale sau mirosului. Acestea sunt caracteristicile procesării. Dacă fructele sunt uscate, ele nu vor fi luminoase sau moi.

6. Strugurii.


Poate suna ciudat, dar strugurii nu sunt atât de sănătoși. Este dulceața lor care ne face să mâncăm o grămadă întregă într-un moment care determină corpul nostru să primească prea mult zahăr dintr-o dată.Nutriționiștii spun că ar trebui să amestecăm strugurii cu alte produse cu înțelepciune. Nu ar trebui să le mâncăm împreună cu mâncăruri grase, pește, castraveți proaspeți, pepeni, bere sau lapte.

7. Peștele afumat.


Peștele este aproape fără grăsimi dăunătoare și conține grăsimi utile precum acizii grași Omega-3. Oamenii de știință de la Universitatea din Hawaii au studiat structura chimică a celor mai populare feluri de mâncare de pește și au concluzionat că peștele după fierbere sau coacere economisește cea mai mare cantitate de substanțe utile. Cardiologii americani susțin că peștele prăjit, afumat și sărat este într-adevăr dăunător.

8. Porumbul la conservă.


După mai multe examinări diferite, oamenii de știință au concluzionat că porumbul modificat afectează organismul.Ei chiar au observat că polenul din porumb modificat conține o otravă dăunătoare. În multe țări, acest tip de porumb este chiar interzis.Nu este recomandat să mănânci porumb conservat sau orice alt produs conservat. Este mai bine să fierbeți sau să-l coaceți pentru a vă asigura că salvați elementele sale utile.

9. Laptele de migdale.


Migdalele, nuca de cocos sau laptele de nuci din Brazilia conțin zahăr și aromatizanți suplimentari și, desigur, calorii suplimentare. De aceea, familiarizați-vă cu toate ingredientele înainte de a cumpăra un produs. Ar fi chiar mai bine să cumpărați laptele de nuci din magazinele ecologice sau să încercați să-l preparați singur.

10. Avocado.


Astăzi, magazinele oferă o varietate de avocado, iar nutriționiștii spun că sunt într-adevăr sănătoși.Dar trebuie sa mentionam ca ei contin multe calorii. Deci, nu este recomandat să exagerezi cu ei.Amintiți-vă că doar un avocado brut salvează toate elementele sale utile. După procesarea termică, este mai puțin utilă. Consumul prea mult de avocado ar putea, de asemenea, să reducă efectul medicamentelor antiinflamatorii și să reducă nivelurile globulelor roșii.lapte

loading...

Add comment